Tegenwoordig is het mogelijk om op veel dingen je foto’s te laten afdrukken. Dit was een aantal jaar geleden nog niet het geval. De afgedrukte foto’s kreeg je mee in een envelopje en dan moest je het maar in een fotoalbum plakken, maar vaak kwam het er niet van en lagen de foto’s ergens achter in de kast te verstoffen. Heb jij dus nog veel uitgeprinte foto’s liggen en zoek je inspiratie om daar iets leuks mee te doen? Lees dan snel verder, want in dit artikel lees je 5 leuke manieren om foto’s te verwerken in je interieur!

1. Allerlei fotolijstjes bij elkaar hangen
Heb jij geen strak interieur en mag het allemaal een beetje chaotisch zijn? Dan kun je ook verschillende fotolijstjes bij elkaar zoeken en deze bij elkaar ophangen. Zoek fotolijstjes in verschillende formaten, materialen, stijlen en kleuren en maak er een speels geheel van. Door diverse soorten fotolijsten te gebruiken, creëer je vanzelf meer leven in je interieur. Omdat het allemaal uiteindelijk fotolijstjes zijn, wordt het aan de andere kant ook weer niet te chaotisch. Vind je het toch te druk voor jouw smaak? Dan kun je beter voor fotolijstjes in een bepaalde stijl of kleur kiezen. Je kunt dan nog wel verschillende formaten kiezen en toch een beetje die speelse sfeer uitstralen.

2. Maak een figuur van je favoriete foto’s
Dit idee kost iets meer moeite, maar het resultaat is echt superleuk. Hang de foto’s in een bepaald figuur op aan de muur. Vierkante foto’s lenen zich hier perfect voor! Met Valentijnsdag kun je bijvoorbeeld een mooi hart aan de muur maken van jullie favoriete foto’s samen. Rond de feestdagen in december maak je een kerstboom van alle feestelijke foto’s uit de voorgaande jaren. Je merkt het al: met een beetje creativiteit kun je een hoop leuke figuren maken aan de muur met foto’s.

3. Waslijnen en wasknijpers
Hang een waslijn of touw aan de muur en bevestig hier je favoriete retro prints aan met een wasknijper. Dit idee staat leuk in vrijwel ieder interieur vanwege de neutrale uitstraling. Ook is het makkelijk in elkaar te zetten, aangezien je alleen een stuk touw, wasknijpers en twee spijkers nodig hebt.

4. Dwars door elkaar foto’s ophangen
Foto’s hoeven echt niet helemaal recht te hangen. Hang ze eens kriskras door elkaar aan de muur voor een creatieve look in je interieur. Wissel je eigen foto’s af met oude afbeeldingen die je van het internet uitprint voor een retro-look. Speel een beetje met de compositie en kleur en maak zo je eigen kunstcollage aan de muur!

5. Een fotorek
Een fotorekje maken is bijna altijd een goed idee. Het idee is simpel: een rekje waar je je foto’s, ansichtkaarten en andere afbeeldingen of accessoires met wasknijpers aan vast maakt. De wasknijpers maken het erg makkelijk om bijvoorbeeld iedere maand foto’s te wisselen. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat je je interieur altijd een update kunt geven, zonder daar veel moeite voor te doen.