Scandinavische sferen in je tuin met een hot tub

We verlangen allemaal naar de ideale tuin, een plek om te ontspannen en je terug te trekken na een zware dag. Veel mensen voegen rustgevende hot tubs toe aan hun tuin om die perfecte ontsnapping thuis te krijgen. De juiste spa in de juiste omgeving kan de ruimte transformeren in een toevluchtsoord dat voldoet aan alle wensen, eisen en budget. De sleutel tot het bouwen van een ideale tuin retraite is om het meeste uit de beschikbare ruimte te halen. Je wil jouw hot tub daar neerzetten waar je er gemakkelijk bij kunt, het mooiste uitzicht hebt en het handigst in gebruik is. Overweeg hoe de constructie, stijl en toegankelijkheid van het terras de schoonheid en functionaliteit van het bubbelbad, huis en tuin zal vergroten met waar je het plaatst.

Plaats de hot tub in een natuurlijke omgeving.

Waterpartijen en tuinvijvers zijn geweldige eye catchers voor elk seizoen. Jouw hottub kan in de juiste omgeving onderdeel daarvan worden zonder deze te verstoren. Om de spa te pimpen en de gewenste ervaring neer te zetten, omring je deze met natuursteen en planten.

Maak gebruik van nep steen in je ontwerp

Nep steen geeft je het uiterlijk van echte steen zonder de kosten. Gebruik nepsteen in het ontwerp van jouw spa-terras om het tuinterras en spa een onderscheidende aantrekkingskracht te geven.

Omring het bubbelbad met een bar en decoratieve stoelen.

Een prachtige stenen bar met stenen pilaren kan worden gebruikt om een ​​natte bar rond jouw hot tub te creëren. Creëer sfeer met kaarsen voor een romantische avond met je partner of een leuke tijd met gasten en voeg accentkrukjes toe aan de plek om het persoonlijker te maken.

Creëer Scandinavische sferen in je tuin met een hot tub

Hottub met verhoogd platform

Wanneer een nieuw terras wordt gebouwd, moet er een platform worden gemaakt om de hot tub comfortabel op te plaatsen voor frequent gebruik. Hiermee ligt het bubbelbad op slechts een steenworp afstand, klaar voor gebruik, of je nu dineert of achterover leunt. Gebruik een horizontale RVS draad railing om het ontwerp een eigentijdse uitstraling te geven. Dit maakt het mooi en een lust voor het oog.

Kleine ruimte met een dek

Een eenvoudig terras rondom de hot tub is ideaal om een ​​ruimere indruk te geven voor mensen die weinig ruimte hebben in de tuin. Voeg planten, stoelen en andere decoraties toe om het gebied te personaliseren en er een plek van te maken waar je na een zware dag tijd wilt doorbrengen.

Bouw een bank rond het bubbelbad

Als de ingegraven hot tub te veel werk (of te duur) is, is een ander alternatief het bouwen van een zitplaats rond de spa voor een prachtige, moderne uitstraling. Composiet materialen zijn voor de meeste mensen functioneler bij het bouwen van een ruimte buiten of rond een bubbelbad. Als je ervoor kiest om met hout te gaan werken, zorg er dan voor dat het goed is afgedicht door verf of beits. De plaatselijke bouwmarkt kan je adviseren over de beste opties hiervoor voor het door jou beoogde doel.

Kies voor een gemakkelijkere toegang: een prachtig verhoogd ontwerp met twee stappen

Voor een modernere sfeer rondom de spa in je tuin kun je overwegen een verhoogd tweetraps ontwerp toe te voegen. De trappen rondom de hot tub zijn niet alleen handig om de hot tub in en uit te gaan, maar kunnen ook worden gebruikt om een ​​handdoek of een drankje in op te bergen of op te leggen.

Maximaliseer het behoud van functionaliteit

Veel mensen zijn dol op het idee om een ​​bubbelbad in hun tuin op te nemen. Op het terras geeft dit een volledig 360-graden perspectief en maakt de buitenruimte compleet. Een dergelijk ontwerp wekt de indruk dat de hot tub op maat is gemaakt voor jou, wat resulteert in een prachtig eindproduct. Het is echter van cruciaal belang om de functie niet boven de vorm te stellen. Voor een langdurig happy hottub is het hebben van een geschikte toegang tot het bad essentieel!

Scandinavische sfeer in je tuin met een hot tub

Gebruik travertin in plaats van steen om geld te besparen

Gebruik travertin en zwarte steen fineer panelen om de spa er nog verfijnder uit te laten zien. Waarom laat je de spa niet halverwege in de grond zakken en omring je deze met een stenen muur voor een stijlvol ontwerp van het bubbelbad?

Met een mooi scherm kun je wat privacy toevoegen aan jouw hot tub-terras

Voeg een scherm toe aan de tuin voor extra privacy, evenals een achtergrond om ongewenste uitzichten te verbergen. Met de wisselende zonne tinten biedt een scherm een ​​dramatisch verlichtingselement om de buitensfeer te verbeteren.

Lees ook: Tuin grind kopen voor een prachtige, onderhoudsvriendelijke tuin