beste klimplanten voor in huis

Iedere planten houder wil zijn plantencollectie zo snel mogelijk omtoveren tot een ware indoor jungle. Bij de meeste ontbreekt echter een belangrijk element: kamerplanten die klimmen! Deze klimmers kunnen helpen om alle verticale en horizontale aspecten van jouw binnentuin te bedekken, waardoor de hele jungle ‘samenkomt’. Je hebt daarvoor snelle groeiers nodig die de potentie hebben om lege plekken op te vullen.

Veel mensen geven de voorkeur aan verticaal tuinieren binnenshuis in tegenstelling tot traditioneel tuinieren in een tuin, tuin of zelfs terras. Er zijn verschillende manieren om een ​​verticale tuin te creëren en deze kunnen heel eenvoudig en uniek zijn, zoals het gebruik van klimmende kamerplanten. Klimplanten zijn erg populair om te gebruiken als decoratie voor binnen. Daarom is hier een lijst met de beste hangplanten voor in huis die je kunnen helpen om die jungle-droom binnenshuis te realiseren.

1. Epipremnum aureum ofwel sneeuwkoningin

De Sneeuwkoningin is een schattige klimplant die er veel beter uitziet dan de standaard klimop. Met zijn groene vlekken en bont blad is deze pothos plant een lust voor het oog, ook binnen!

Epipremnum aureum

2. Philodendron Brazilië

Heeft iemand een penseel meegenomen? Deze prachtige klimplant ziet eruit alsof iemand gele verf heeft genomen en er een lijn in het midden op heeft geschilderd. Het is echt een kunstwerk.

Philodendron

3. Tradescantia Fluminensis Tricolor 

Deze charmante plant is super aantrekkelijk met zijn witte en roze accenten. Het heeft dezelfde eigenschappen als een gewone Tradescantia zebrina – het is snelgroeiend als klim-/hangplant en is zeer winterhard.

Tradescantia Fluminensis Tricolor

4. Rhaphidophora tetrasperma mini Monstera

Wist je dat de Mini Monstera een heerlijke klimplant is die eigenlijk geen Monstera is? Het komt uit een andere plantenfamilie, hoewel het enigszins vergelijkbare bladeren heeft.

Rhaphidophora tetrasperma mini Monstera

5. Epipremnum aureum

De gespikkelde schakering van de Epipremnum aureum is iets wat je zou verwachten te zien op een bonte monstera. Het is een mooie klimplant voor in huis.

6. Philodendron micans

Interessant zijn de fluwelen bladeren van de Philodendron micans. De meerderheid van de bladeren van deze klimplant zijn groen, sommige een mix van oranje groen en een paar die volledig oranje zijn.

Philodendron

7. Tradescantia Zebrina 

Deze plant kan zich zeer snel verspreiden. Omdat het een snelle groeier is, wordt deze vaak gekweekt in hangende plantenpotten of in gewone potten, waardoor het over, omhoog of omlaag meubilair kan lopen.

Tradescantia Zebrina

8. Epipremnum aureum ofwel Duivelse klimop

Een geheel geel groene variant van de duivelse klimop, de Epipremnum aureum is een klimmer met felle neon kleuren die goed contrasteert in een kamer met donkere elementen. De klassieke duivels klimop is een uitstekende klimplant die het in bijna alle omstandigheden goed doet als kamerplant. Het groeit snel en is moeilijk te doden.

9. Monstera Siltepecana

Deze smalbladige klimplant is een interessant monstera-ras met zijn mooie bladstructuur. Met wat ondersteuning kan hij goed naar boven groeien.

Monstera Siltepecana

10. Rhaphidophora Decursiva ofwel Drakenstaart 

Deze geweldige drakenstaart begint met glanzende donkergroene, regelmatig gevormde bladeren die verkleuren naarmate ze groter worden en omhoog klimmen.

Rhaphidophora tetrasperma mini Monstera

Er zijn twee manieren om van je favoriete kamerplanten te genieten. Klimplanten zijn een geweldige keuze om je binnenruimte te decoreren. Ze bieden een kans voor creativiteit en vereisen geen speciale vaardigheden om de plant in leven te houden.

Nadat je meer hangplanten aan je collectie hebt toegevoegd, laat je je huis of kantoor er zeker meer uitzien als een echte indoor jungle. Ga creatief aan de slag met een klimwand voor binnen, zet je hangplanten in bakken en laat je kamer klimplanten langs boekenplanken kruipen. Met klimplanten kun je zoveel bereiken! Als je ruimte wilt besparen, of gewoon een aantal van je planten wat meer hoogte en uitstraling wilt geven, dan zijn klimmende kamerplanten iets voor jou.