De prijzen blijven stijgen en dus blijft er voor veel mensen weinig geld over om een woning opnieuw in te richten. Toch zijn we zo nu en dan aan verandering toe. Gelukkig hoeft het niet altijd duur te zijn. Ga bijvoorbeeld voor meubels van de duurzame houtsoort mangohout. Deze houtsoort is zo veelzijdig dat hij vrijwel met iedere woonstijl te combineren is. Ben je geen fan van een natuurlijke look zoals die van blank hout? Dan kun je ook voor zwart mango hout gaan. Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van deze populaire houtsoort? Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe je, ondanks een beperkt budget, jouw woning stijlvol inricht en wat de andere voordelen van mangohout zijn.

Ga voor kwaliteit

Kwaliteit gaat bijna altijd boven kwantiteit, zeker als het om meubels gaat. Want als je na twee jaar alweer een nieuwe kast moet kopen omdat de ander af is, ben je uiteindelijk alleen maar duurder uit. Zeker met een kleiner budget is het slim om te investeren in een paar goede meubels. Zo is jouw interieur weer up-to-date zonder dat je veel hoeft uit te geven. Mangohout en kwaliteit kunnen prima in één adem genoemd worden. Mangohout is namelijk een hardhoutsoort en dus enorm sterk. Wanneer je een mangohouten meubel aanschaft weet je in ieder geval zeker dat je de komende jaren voorzien bent. Daarnaast zijn de meubels in de fabriek al voorzien van een beits en bijenwas waardoor ze beschermd zijn tegen vocht en vuil en makkelijk schoon te maken zijn met een vochtige doek.

De keuze is reuze

Het aanbod aan mango meubelen is enorm en dus is de kans klein dat je geen passend meubelstuk voor jouw interieur kunt vinden. Door het robuuste karakter en de warme uitstraling van het hout passen de meubels perfect in een landelijk of industrieel huis. Hou je van lichte en natuurlijke materialen? Kies dan voor een blank meubel. Hou je van wat meer contrast en een stoer randje aan je interieur? Dan is een zwarte variant op jouw lijf geschreven. Welk meubel je ook kiest, de prijs zal je meevallen. De prijs kan namelijk laag blijven, omdat de mangoboom minder tijd nodig heeft om groot te groeien dan bijvoorbeeld een eik.