Hoe maak je een kleine hal gezellig

Wanneer je je eerste huis inricht, dan heb je waarschijnlijk volop aandacht voor de woonkamer, keuken en slaapkamer. In deze ruimtes zal je immers de meeste tijd doorbrengen. Een ruimte die dikwijls wordt vergeten is de hal. Want zeg nu zelf: hoeveel tijd besteed je daar nu écht? Echter kan je een kleine hal gezellig inrichten met een paar eenvoudige tips. Op die manier is thuiskomen nog een stuk leuker voor jou. En ook de mensen die op bezoek komen, zullen zich meteen welkom voelen! 

1. Kleine hal gezellig maken met kleuren

Hoe maak je een kleine hal gezellig? In een kleine gang kiezen mensen al snel voor neutrale kleuren. Dit is simpel en oogt ook een stuk rustiger. Maar wees niet bang om met vrolijke kleuren aan de slag te gaan in de hal. Door de muren en plafonds in één kleur te verven, behoud je die rust. Voor welke kleur kies jij?

2. Pak het groots aan

In eerste instantie klinkt het misschien tegenstrijdig: een kleine hal en groots denken. Maar dit kan juist heel goed werken. In plaats van een paar kleine accenten op de muur, kan je met grote decoraties de ruimte groter laten ogen. Denk aan een grote spiegel, een mooi schilderij of een leuke poster.

Hoe maak je een hal gezellig

3. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Laten we het nog even over die spiegel hebben. Met een grote spiegel aan de muur, creëer je de illusie dat de hal ruimer is dan ze in werkelijkheid is. Een kleine hal is dé ideale plek om dit trucje toe te passen. Op die manier oogt je gang veel ruimer! En wat ook handig is meegenomen: je kunt nog even een borstel door je haar halen, je blouse recht trekken en eventuele lipstick van je tanden poetsen. Een spiegel is stijlvol én praktisch!

4. Geen kapstok, wel haakjes

Een kapstok neemt algauw veel ruimte in beslag en laat dat net iets zijn wat je kunt missen in een kleine hal. Echter wil dit niet zeggen dat je de jassen dan maar over de trapleuning moet hangen, want dit ziet er rommelig uit. Kies liever een aantal losse knopen of haakjes uit en bevestig deze aan de muur. Door af te wisselen in hoogte en grootte, kan je een speelse look creëren.

5. Zwevende planken

Terwijl de één een bankje in de gang heeft staan, gaat de ander voor een complete ladekast. Maar wat als je daar geen ruimte voor hebt? Dan kan je een paar losse, zwevende planken aan de muur hangen. Hier kan je immers ook een heleboel spullen op kwijt, zonder dat ze onnodig veel ruimte innemen. Uiteindelijk hoef je je hal ook niet helemaal vol te proppen. Met een spiegel, een bosje sleutels en een paraplu ben je er al bijna, toch?

zo maak je een kleine hal gezellig

6. Een mooi tapijtje

Tenslotte kan je een mooi tapijtje op de vloer leggen voor extra sfeer. Dit is ook ideaal wanneer je liever geen muren verft, niets aan de muur kunt hangen en geen ruimte hebt voor extra meubels in de gang. Met een tapijtje kleed je de boel toch nog een beetje aan. Het ziet er in ieder geval een stuk frisser uit dan een naakte vloer. Zet er nog een mooie kamerplant bij en je hal ziet er meteen gezellig uit!