het beste materiaal voor je aanrecht

Het uitkiezen van een nieuw aanrecht voor je keuken kan een hele opgave zijn. Er zijn veel verschillende materialen en opties, en het is niet altijd makkelijk om te bepalen wat het beste is voor jou. Die perfecte keuze voor jou hangt namelijk af van je leefstijl, je kookgewoonten en de uitstraling die je wilt creëren in je keuken. In dit artikel zetten we de drie meest populaire materialen voor aanrechten op een rij: quartz, corian en graniet.

Quartz

Quartz is een composietmateriaal dat bestaat uit 90% kwartszand en 10% kunsthars. Dit maakt het een zeer duurzaam en hard materiaal dat goed bestand is tegen krassen, vlekken en hitte. Quartz is ook zeer hygiënisch en nagenoeg poreus, waardoor het weinig onderhoud nodig heeft.

quartz

Corian

Corian is een ander composietmateriaal dat bestaat uit acryl en mineralen. Het is net als quartz zeer duurzaam en hittebestendig, maar het is ook iets zachter en kan dus gemakkelijker krassen. Corian is wel zeer makkelijk te repareren, waardoor dit geen groot probleem is. Corian is ook zeer vormbaar, waardoor je het kunt gebruiken om zeer unieke en design gerichte aanrechten te creëren.

corian

Graniet

Graniet is een natuurlijk materiaal dat wordt gevormd door magma dat afkoelt en stolt. Het is een zeer hard en duurzaam materiaal dat goed bestand is tegen krassen, vlekken en hitte. Graniet is ook zeer hygiënisch en nagenoeg poreus, waardoor het weinig onderhoud nodig heeft.

graniet

Welke is het beste materiaal voor jou?

De beste keuze voor jou hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de specifieke omstandigheden in je keuken. Als je een aanrecht zoekt dat zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk is, dan is quartz of corian een goede optie. Als je een aanrecht wilt met een unieke en design gerichte uitstraling, dan is corian een goede keuze. En als je een aanrecht wilt met een natuurlijke uitstraling, dan is graniet een goede optie.

Het is belangrijk om bij de keuze van een aanrecht ook rekening te houden met je budget. Quartz en corian zijn over het algemeen duurder dan graniet.

Duurzaam keukenblad ontwerp

Als milieuvriendelijke materialen en design in jouw huis belangrijk voor u zijn, dan is dit hoe elk bladmateriaal zich verhoudt:

Quartz- werkbladen zijn ultra duurzaam en worden vaak in de VS en Europa gemaakt. Hun platen bevatten een van de meest voorkomende mineralen op aarde, evenals gerecycled materiaal. Bovendien gaat het vrijwel eeuwig mee, daarom hebben ze een levenslange garantie.

Corian- werkbladen zijn niet alleen duurzaam, maar ook te repareren. Omdat ze uit massieve, door de mens gemaakte materialen bestaan, is er minder mijnbouw nodig om ze te produceren en zijn ze gemakkelijker te onderhouden dan veel andere materialen.

Graniet- werkbladen zijn een natuurlijk product dat zorgvuldig moet worden gedolven en getransporteerd om beschadiging te voorkomen, wat graniet de minst duurzame optie maakt.

wat is het beste materiaal voor je aanrecht

Budgetvriendelijke keukenbladen

De kosten van een keukenblad kunnen tegenwoordig heel erg sterk variëren, afhankelijk van factoren zoals de grootte van de keuken, of je een eiland wilt of hebt, de materialen, afwerking en dikte die je kiest voor jouw gewenste keukenblad. Of je kiest voor het installeren van een backsplash, kan ook een rol spelen, omdat die meestal groot van afmeting zijn.

Voor een echte kostenraming raden wij altijd aan om een ​​persoonlijk voorstel voor jouw specifieke project op te vragen. Ondertussen is de prijsstelling voor deze bestverkochte werkblad oppervlakken in de loop der jaren veranderd. In termen van de totale prijs in de huidige markt, is dit hoe deze materialen zich verhouden, wat natuurlijk erg belangrijk is om te kijken of het materiaal dat je will ook binnen je budget past:

  • Quartz- werkbladen zijn meestal de duurdere optie, per vierkante meter
  • Corian- werkbladen kunnen variëren, maar over het algemeen kunnen de stijlen die prachtig steenoppervlakken nabootsen net zo duur zijn, of zelfs duurder dan graniet.
  • Graniet- werkbladen zijn over het algemeen het minst dure materiaal van de drie, met uitzondering van standaard, massief gekleurd Corian.

Vergeet natuurlijk niet dat deze drie werkblad oppervlakken niet jouw enige opties zijn. Veel mensen zijn bijvoorbeeld dol op de nieuwe laminaat werkblad opties die er tegenwoordig zijn van de vele merken.

Gelukkig betekent deze verscheidenheid aan opties dat er het perfecte werkblad voor jouw levensstijl, en misschien nog wel veel belangrijker, jouw budget zal zijn! Aangezien het een behoorlijke investering is, los van het materiaal dat je kiest, is het dus belangrijk jezelf zo goed mogelijk te informeren voordat je tot het kopen overgaat. Beperk jezelf niet tot informatie van het internet, maar bezoek een showroom voor een duidelijk beeld van de kosten en uitstraling!