led highbay

Ledverlichting is de manier om weinig geld uit te geven aan energiekosten en toch veel licht te krijgen. Er zijn veel verschillende soorten ledverlichting, maar er is één type lamp die uitzonderlijk veel licht produceert en toch weinig energie verbruikt: de LED highbay.

De LED highbay staat ook wel bekend als de UFO-lamp. Dit komt omdat de lamp qua vorm een beetje op een ufo lijkt en veel en sterk licht geeft. Highbay-lampen produceren maar liefst 130 lumen per watt en verbruiken erg weinig energie.

Grote ruimtes

Een LED highbay past het best in ruimtes met een hoog plafond. Het licht zal zich verspreiden over de ruimte waardoor een groot deel van de kamer direct goed verlicht is. Je ziet de lampen vaak in grote ruimtes die goed verlicht moeten worden, zoals bedrijfshallen, sporthallen, garages en magazijnen. Door een speciale bescherming, IP65, zijn de lampen bestand tegen vochtige ruimtes. Bovendien kunnen ze ook buiten worden gehangen, omdat ze beschermd zijn tegen regen en wind.  

LED highbays zijn bijna altijd dimbaar. Ideaal in situaties wanneer er minder sterk licht nodig is, bijvoorbeeld als er veel daglicht in een ruimte naar binnen schijnt. Dit bespaart ook nog eens energie.

Verschillende kleuren

Highbays zijn verkrijgbaar in twee verschillende lichtkleuren: helder wit (4000K) en koud wit (6000K). Deze lichtkleuren hebben allebei andere voordelen. De lichtkleur 4000K maakt mensen alerter en is dus erg geschikt in ruimtes waar gewerkt wordt. De lichtkleur 6000K maakt alle details in een ruimte zichtbaar en levert goed zicht. Een perfecte lichtkleur voor garages bijvoorbeeld. 

Een LED highbay aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op Ledlichtstunter.nl. In deze webshop vind je naast highbays ook andere soorten ledverlichting. Voor vragen over de producten in de online winkel kan je terecht bij de uitstekende klantenservice.