trapliften

Trapliften zorgen ervoor dat u weer mobiel bent in eigen huis. Het enige dat u hoeft te doen is plaats te nemen in de zitting en uzelf naar boven of beneden laten bewegen met de traplift. Maar waar moet u allemaal op letten wanneer u besluit een traplift te kopen? Dat bespreken we allemaal in deze blog.

Welk type

Allereerst zal u moeten weten wat voor soorten trapliften er allemaal beschikbaar zijn. Hierna kan er, op basis van de wensen en de gesprekken die erop voorhand zijn geweest, een keuze worden gemaakt. Er kan gekozen worden om de installatie langs de binnen- of buitenbocht te laten lopen. Wanneer u voor de laagste prijs wil gaan dan zal de keuze hoogstwaarschijnlijk op een installatie via de buitenbocht vallen. Wanneer gebruiksgemak toch belangrijker is dan de prijs dan kan er beter gekozen worden voor een installatie langs de binnenbocht. Het verschil in prijs heeft te maken met de productiekosten van de verschillende rails die worden gebruikt voor een installatie langs de binnen- en buitenbocht.

Vergoedingen en subsidies

Wanneer er toch wat meer op de prijs gelet moet worden dan kunt u eerst goed nadenken over het type traplift dat u nodig heeft. Wanneer dit duidelijk is kan er de keuze gemaakt worden om een tweedehands lift te kopen of misschien zelfs eentje te huren. Een tweedehands traplift kan misschien wat gebruikssporten bevatten maar werkt nog steeds meer dan prima. Ook is er de mogelijkheid, onder de juiste voorwaarden, om traplift subsidie te ontvangen. Zo zijn er verschillende mogelijkheden zoals gemeentelijke premies, tegemoetkoming voor oorlogsinvaliden, tegemoetkoming van het VAPH en meer. Om hiervoor in aanmerking te komen zal er contact opgenomen moeten worden met de overheid. Ook kan het zijn dat er een deel vergoedt wordt door de verzekering. Hiervoor zal uiteraard contact opgenomen moeten worden met de verzekering waarbij u bent aangesloten.