voorbereiden op lange zomeravonden

De lente is in aantocht. Dat betekent dat we alweer kunnen dagdromen over zomerse lange avonden in de tuin. Gezellig eten in de buitenlucht en later op de avond met kaarsen en mooie verlichting genieten tot de late uurtjes. Die zomerse avonden zijn er nog niet, maar de tuin er kan maar alvast klaar voor zijn! 

Verlichting zonder stroom

Om inspiratie op te doen, kun je eindeloos op Pinterest scrollen. Daar vind je veel tips voor toffe inrichting, of het nu je woonkamer of je tuin is. Je kunt ook bij een winkel als Kwantum verlichting bekijken. Daar hebben ze stoere lampen voor een leuke prijs. Voor binnen, maar ook voor in de tuin. De buitenverlichting van Kwantum is op zonne-energie, handig, want dan hoef je geen stroom aan te leggen. 

Fris en opgeknapt groen

Ook de beplanting kun je in deze tijd van het jaar op orde brengen. Een aantal planten zijn na een beetje snoeien of andere verzorging weer prima. Uiteraard ga je ook op pad voor wat nieuws. Als je elk jaar een mooie struik koopt, is het minder kostbaar dan in één keer de hele tuin vol zetten. Ga het liefst voor iets duurzaams, fraaie beplanting voor meerdere jaren. Nadeel van deze tijd van het jaar is dat ook het onkruid weer als paddenstoelen uit de grond komt. Tip: houd het bij. Haal elke dag een beetje weg, dan is het niet veel werk.

Mooie stoelen, lekkere kussens

Tot slot zijn voor die lange zomeravonden mooie tuinmeubelen onmisbaar. Een paar goede stoelen, een comfortabele bank en een eettafel waaraan je uren kunt natafelen. Voor de finishing touch koop je een paar goede kussens. Je wilt immers lekker zitten. Vergeet niet de barbecue weer van stal te halen. Een goede schoonmaakbeurt en er kan weer gegrilld worden. De tuin is met al deze voorbereiding op orde. Laat de zon maar komen!