kunstgras in de tuin

Nu de lente weer is begonnen, ben je misschien wel tot de conclusie gekomen dat je een beetje klaar bent met het onderhoud van je grasmat. Als regen wordt afgewisseld met zon, zoals de afgelopen weken, dan kan het gras enorm snel groeien en als je het bij wil houden, moet je het vaak twee keer per week maaien. Daar komt het werk in het voorjaar nog bij als er kale plekken zijn die bijvoorbeeld bijgewerkt moeten worden. Ben je daar klaar mee? Misschien moet je dan eens kijken naar kunstgras.

Weinig bijkomende kosten bij kunstgras

De aanschaf van kunstgras is eigenlijk de enige uitgave die je moet doen. Dit is een investering die het in veel gevallen waard is, omdat je verder geen gereedschap hoeft te kopen om het bij te houden en kunstgras minimaal tien jaar meegaat. Daarnaast hoef je nooit spullen zoals kalk en zaad te kopen voor onderhoud. Dus ook al is kunstgras in aanschaf een stuk duurder dan gewoon gras, vaak ben je over de hele levensduur van kunstgras goedkoper uit.

Minimaal onderhoud

Waar normaal gras behoorlijk wat onderhoud nodig heeft, zoals maaien, bemesten, mos er tussenuit halen, trimmen, hoef je kunstgras eigenlijk alleen maar af en toe op te vegen. Hierdoor haal je het vuil eraf en komen de vezels van de mat weer mooi overeind. Dus naast een altijd mooie, groene (kunst) grasmat in de tuin heb je ook veel minder werk dan bij echt gras… Dat kan je al snel een paar uur werk in de maand schelen.

Garantie op kunstgras

Vroeger had kunstgras niet zo’n goede naam. De kwaliteit was behoorlijk slecht. Tegenwoordig is hier absoluut geen sprake meer van en gaat kunstgras erg lang mee. Op de meeste merken kunstgras zit tegenwoordig zelfs een garantie van 10 jaar. Deze garantie geldt voor vezel uitval en verkleuring. De kwaliteit van kunstgras is tegenwoordig zo hoog, dat het dus totaal niet verkleurd, ook al ligt het de hele dag in de volle zon.

Heerlijk om op te spelen

Ook voor kinderen is kunstgras erg fijn. Ze worden er niet vies van en er komen veel minder insecten op af dan op normaal gras. Daarnaast is kunstgras erg zacht en met de juiste ondergrond, kunnen de kinderen springen en rollen wat ze willen, maar de mat zal niet verschuiven. En ook al is de mat niet van een natuurlijk materiaal gemaakt, er kunnen geen schadelijke stoffen vrijkomen…. en dus is het veilig om op te spelen!