Of u nu aan de slag wilt met een DIY hout project voor binnen of voor buiten, de kans is groot dat u met vurenhout direct voortvarend aan uw klus kunt beginnen. Voor iedere klus vindt u het juiste hout bij HOUTvakman.be, de online hout specialist van België. In een serie blogartikelen vertellen wij u graag wat meer over populaire houtsoorten binnen onze collectie, ditmaal gaan we wat dieper in op onze collectie vuren, het meest populaire “timmerhout” voor binnen & buiten! 

Vurenhout. 

Wij bieden een unieke collectie vurenhout voor binnen & buiten, met in principe voor ieder DIY project het juiste hout. Vuren betreft hout van de fijnspar (Picea abies) en is de meest gebruikte naaldhout soort (en ook houtsoort in het algemeen!) voor constructiedoeleinden in België. Het hout is relatief goedkoop, eenvoudig te bewerken en heeft een toegankelijke lichte kleurtint. Voor binnen wordt praktisch altijd “onbehandeld vuren” gebruikt, ideaal als voordelig & kwalitatief timmerhout, maar niet voor buiten! 

Voor buiten is behandeling een vereiste en adviseren wij u te kiezen voor geïmpregneerd vuren of thermo vuren. Geïmpregneerd / gedrenkt vuren is een stuk beter beschermt tegen weersinvloeden (vocht) schimmels en insecten. Naast het bekende “groene tuinhout” kunt u ook kiezen voor zwart tuinhout en het trendy red class wood, met levensechte “douglas look”. Ook kan er voor buiten gekozen worden voor thermo vuren, dit is nog duurzamer en kan onbehandeld buiten verwerkt worden, wel is thermisch gemodificeerd hout niet (minder) geschikt voor dragende constructies en wat kwetsbaarder voor beschadigingen. 

U vindt bij ons o.a. ruw & geschaafd vuren voor binnen (onbehandeld) en voor buiten (geïmpregneerd) in de vorm van planken, balken, palen & latten, maar ook een gerichte collectie CLS / SLS hout, verlijmde vuren panelen voor binnen in diverse afmetingen en een mooi assortiment steigerplanken gebeitst in diverse kleuren. Dus of u het vurenhout van HOUTvakman.be nu voor binnen of buiten gaat gebruiken, bij ons vindt u altijd het juiste hout voor uw nieuwe project!