tips voor het verhuizen

Verhuis je binnenkort naar een nieuwe woning? In dat geval breekt er een hele spannende tijd voor je aan! Voorafgaand aan de verhuizing moeten verschillende zaken geregeld worden. Zo moeten de verhuisdozen worden ingepakt, is het verstandig om vroegtijdig een verhuiswagen te huren en dien je beschermende materialen aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan speciale folies, waarmee je kwetsbare elementen als een televisie of kunstwerk kunt beschermen. In dit artikel zetten we drie tips voor je op een rijtje, die de verhuizing makkelijker maken! 

Tip 1: Kies voor de hulp van een verhuisbedrijf 

De makkelijkste manier om naar een nieuw huis te verhuizen is het inschakelen van een verhuisbedrijf. Zij hebben de hulpmiddelen en mankracht om je inboedel snel en veilig naar een nieuwe woning te verplaatsen. Aan het inhuren van een verhuisbedrijf zitten vaak echter hoge kosten. Het kan een goede reden zijn om ook naar alternatieven te kijken. Huur bijvoorbeeld zelf een verhuiswagen, waarmee je de inboedel van de ene naar de andere woning verplaatst. 

Tip 2: Een verhuislift huren helpt je bij zware meubels 

Om zware meubels makkelijker van een eerste of tweede etage naar beneden te krijgen, kan een verhuislift huren interessant zijn. Een verhuislift wordt tegen je woning geplaatst en is voorzien van een handig plateau. Op dit plateau kun je vervolgens zware meubels of verhuisdozen plaatsen. Zo hoef je deze niet via de trap naar beneden te tillen! Het laat de verhuizing niet alleen soepeler verlopen, ook verkleint het de kans op schade aan je inboedel. Denk bijvoorbeeld aan meubels of verhuisdozen waarmee je per ongeluk tegen de muur of trapleuning stoot. Naast de verhuislift kun je bij verhuurders vaak ook verschillende andere hulpmiddelen voor de verhuizing lenen. Denk aan een steekwagen, beschermende materialen, enzovoorts. 

Tip 3: Huur een aanhangwagen bij de verhuizing 

Soms is een verhuiswagen niet voldoende om alle meubels en verhuisdozen mee te nemen naar een nieuw huis. Andersom kan een verhuiswagen ook te groot zijn. Denk bijvoorbeeld aan een zoon of dochter die vanuit het ouderlijk huis naar een studio verhuist. In zo’n situatie kan een aanhangwagen huren de beste oplossing zijn! De aanhangwagens bieden voldoende ruimte voor een groot aantal verhuisdozen, een bank en een bureau. Door een aanhangwagen te huren bij een professionele verhuurder, ben je ervan verzekerd dat de aanhangwagen stevig en veilig is. Door op de bodem van de aanhangwagen een kleed of stukken karton te leggen verklein je de kans op schade aan meubels.