een blikvanger in je interieur

Van een eentonige muur een eyecatcher maken kan snel, eenvoudig en voordelig

Er zijn verschillende manieren om van een saaie, eentonige muur een blikvanger in je interieur te maken. Zo kun je een accentmuur verven, houtstructuren op de muur aanbrengen of kiezen voor speciaal behang. In Nederland wordt het slim decoreren van muren steeds meer toegepast om het interieur op te vrolijken. Gewoon, omdat het eenvoudig is, weinig geld kost en snel geregeld is. Ben je op zoek naar handige interieurtips voor unieke muur? Dan kun je via dit blog inspiratie en ideeën opdoen en van een of meer muren een blikvanger in je interieur maken.

Schilder een accentmuur

Een van de beste interieurtips voor unieke muur en om de woonkamer of een slaapkamer een visuele boost te geven, is een accentmuur verven. Hierbij schilder je één muur in de betreffende ruimte in een aantrekkelijke of opvallende kleur. Zo creëer je contrast in de woonkamer en een muur die de aandacht trekt. Belangrijk is om bij een een accentmuur verven goed te letten op de lichtinval. Wanden die niet veel daglicht opvangen, zien er visueel automatisch al donkerder uit. Het is dan ook slim om een muur in een donkere kamerhoek juist wat lichter te schilderen. Een prettig bijkomend voordeel van een lichte muurkleur is dat de woonruimte hierdoor ook groter en ruimer oogt.

Gebruik plinten voor een chique look

Een tweede voordelige manier om een saaie muur snel om te toveren in een blikvanger in je interieur, is het aanbrengen van plinten op de muur. elegant is bijvoorbeeld om de plinten zodanig te plaatsen, dat rasterpatronen ontstaan. De plinten zorgen niet alleen voor een fraai reliëf, maar bieden ook de mogelijkheid om kleurvariatie op de wand aan te brengen. Toch is het mooiste om zowel de muur als de plinten in één kleur te schilderen. Anders wordt de wand misschien te druk

Behang met marmerprint

Weer een andere topper onder de interieurtips voor unieke muur is het gebruik van behang meet een marmerprint. Marmerprintbehang heeft een indrukwekkend authentieke en klassieke uit`straling, zeker als je kiest voor klassieke vormen. Qua hoogte en breedte kun je met dit type behang natuurlijk naar gelieven variëren. Maar het resultaat is telkens hetzelfde: je creëert een wand die positief opvalt in de woonkamer en een luxueuze en gracieuze sfeer ademt. En je bent natuurlijk ook meteen van die saaie muur af!