houten lamellen

Bent u op zoek bent naar geschikte raambekleding voor in de keuken? Dan wilt u natuurlijk de juiste keuze maken zodat uw aankoop duurzaam zal zijn. Er zijn meerdere factoren van belang bij het bepalen wat de geschikte raambekleding voor in uw keuken is. Deze 4 tips kunnen u op weg helpen bij het uitkiezen van de beste raambekleding voor in de keuken.

Kies voor lichtinval

Indien uw keuken over veel lichtinval beschikt en u dit graag wilt behouden, maar u daarbij ook waarde hecht aan een beetje privacy, dan is een semi-transparante roljaloezie de geschikte keuze. Indien u daarentegen de lichtinval in de keuken graag wat minder zou willen, dan zou u kunnen kiezen voor de verduisterende versie die uw keuken geheel zal verduisteren. Beide typen jaloezie zijn gemakkelijk in hoogte verstelbaar, waardoor u de gewenste lichtinval in uw keuken preciezer kunt bepalen. Kiest u voor deze optie? Dan zal uw winter minder koud zijn en uw zomer minder warm, omdat een roljaloezie van isolerend materiaal gemaakt is. Ook een goede keuze zijn de houten lamellen, deze maken de keuken sfeervol en kunnen zo worden afgesteld dat ze veel licht doorlaten.

Kies voor privacy

Indien bij de keuze voor raambekleding uw privacy voorop staat en u liever geen inkijk in uw keuken wenst, dan kiest u het beste voor een verduisterende roljaloezie als u meer lichtinval wilt behouden, en kiest u het beste voor de houten lamellen of shutters als u graag privacy heeft en minder lichtinval in uw keuken geen probleem is. Ze hebben bovendien als voordeel dat ze heel gemakkelijk en snel schoon te maken zijn. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer uw fornuis zich dichtbij het raam bevindt.

Kies voor sfeervol

Vindt u een warme sfeer in uw keuken erg belangrijk? Dan kunt u het beste kiezen voor de houten lamellen, omdat deze aan uw keuken een warme uitstraling geven en ze zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. U kunt eenvoudig meer sfeer creëren in uw keuken door ze in een mooie bijpassende kleur te kiezen. Zo is er voor ieder interieur wat wils en zijn deze verkrijgbaar in eiken, kersen, walnoot, goud, grijs, wit en sneeuwwit.

Kies voor duurzaam

Indien u veel waarde hecht aan duurzaamheid, dan zijn de shutters de beste keuze voor het bekleden van uw ramen in de keuken. Deze raambekleding is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal, waardoor deze heel lang mee gaan. Bovendien geven shutters uw keuken een sfeervolle warme uitstraling en kunt u daarbij zelf de gewenste lichtinval bepalen.