zwarte keuken

Zwart voor je keuken is gedurfd? Inderdaad, maar het is wél trendy. Het grote voordeel van zwart is dat het met bijna alle kleuren goed gaat. Een ander voordeel is dat zwart in elke stijl past. Dit zijn tenminste al enkele redenen waarom je kiest voor een zwarte keuken. Maar er zijn wel enkele punten waarop je best let als je een zwarte keuken wilt installeren. Wij geven jou hier alvast inspiratie en tips om de installatie van je zwarte keuken zo stijlvol mogelijk uit te voeren.

Maak je keuken niet te donker

Het totale oppervlak van al je keukenkasten heeft een grote impact op de look van je keuken. Zwart neemt in dit geval een vrij prominente plaats in. Als je een enorme keuken met veel lichtinval hebt, kan dit geen probleem zijn. Heb je echter een kleinere keuken waar weinig ramen in zijn? Kies dan bijvoorbeeld je plafond en vloer in wit of lichtgrijs. Zorg voor voldoende verlichting en veel lichte accessoires. Ga bijvoorbeeld voor witte kookpotten en servies. Is je keuken toch nog te donker? Ga dan gerust voor een wit of een lichtgrijs keukenblad. Dit geeft onmiddellijk een lichtere look aan je keuken.

Verdeel de zwarte kleur over je huis

Als je bijvoorbeeld een open keuken hebt, zorg er dan voor dat je ook andere zwarte elementen in huis haalt. Denk bijvoorbeeld aan zwarte eetkamerstoelen, een zwarte luchter boven je eettafel of enkele zwarte kunstwerken in de woonkamer. Zo wordt de aandacht niet enkel naar het zwart in je keuken, maar ook naar andere zwarte voorwerpen getrokken.

Combineer met andere materialen

Je hebt de keuze om alles in het zwart te kiezen. Dit is heel bijzonder en kan best wel stijlvol zijn. Vind je het toch een beetje te veel van het goede? Kies dan bijvoorbeeld voor chroom kranen in plaats van zwarte kranen. Ga voor chroom handgrepen en verlichting met chroom armaturen. Zwart is ook perfect met hout te combineren. Dit geeft aan je keuken een warmere uitstraling. Op die manier komen zwarte keukenkasten zelfs in een traditioneel of landelijk interieur perfect tot hun recht.

Zwart is trendy en blijft het nog een tijdje. Met de juiste aanpak kan dit ook in jouw keuken!