woontrends voor 2019

Wat zijn de woontrends van 2019

Als je graag iets nieuws wilt doen met je interieur, maar nog geen idee hebt wat eigenlijk hip en trending is, bekijk hier dan alvast de woontrends voor 2019 welke bestaan uit nieuwe ideeën en huidige trends die nog steeds erg populair zijn. Wellicht vind je iets wat totaal bij jou past!

Haal de natuur in huis

Dit is echt een trend die al wat langer bestaat en nog steeds aan populariteit wint. Je haalt de natuur in je interieur door slim gebruik te maken van diverse planten, natuurlijke elementen op de muren van bijvoorbeeld behang en/of posters en zo zijn er nog veel meer leuke voorbeelden te vinden. De combinatie met stijlvolle houten meubels maakt het plaatje af.

Ronde vormen in huis

Meeste huishoudens maken gebruik van ouderwetse rechte en vierkante vormen in hun interieur. Ronde vormen maken echter hun opkomst en zullen met name in moderne interieur steeds vaker te zien zijn voor een unieke uitstraling de de ruimtes. Je kunt denken aan ronde tafels die op ronde vloerkleedjes staan en uiteraard ronde eettafels waar je lekker kunt vertoeven.

Terug naar oude tijden

Stijlen die je kent van vroeger, ook wel vintage en retro genoemd, zijn al langere tijd een populaire trend. Ook op de lijst van woontrends voor 2019 is dit een trend die heel goed zal passen in je huis. Hierbij kan je warme kleuren combineren met goud en uiteraard de kenmerkende patronen die uit de tijd van vroeger passen. Omdat het een erg brede stijl is, kan je het beste eens inspiratie opdoen in een echte vintage winkel om veel oude, verweerde elementen te ontdekken.

Duurzaam

Duurzaamheid is een onderwerp wat al langer bestaat en ook zeker in 2019 terug te vinden zal in de woontrends. In een duurzaam interieur vind je vooral producten die duurzaam zijn zoals bijvoorbeeld bamboe en andere duurzame houtsoorten. Deze hebben ook een speciaal keurmerk. De stijl is erg goed te combineren met een natuurlijk interieur.