industriele badkamer

Wat is precies een industriële badkamer en hoe creëer je deze sfeer? Industriële badkamers zijn stoer en trendy. Het robuuste, grove en onbewerkte karakter is gebaseerd op het uiterlijk van oude fabrieken en panden. Je creëert een industriële look met behulp van diverse materialen zoals hout, beton en staal. Past deze unieke badkamer stijl bij jouw interieur en smaak? In deze blog lees je meer over de mogelijkheden en delen we inspiratie.

Industriële badkamer inrichten

Een industrieel interieur is dé trend van tegenwoordig, zo ook in de badkamer! Belangrijke kenmerken zijn stoere, zwarte accenten en het gebruik van robuuste materialen. Daarnaast komen de kleuren wit en grijs veel naar voren. Echter is de badkamer een plek waar u heerlijk tot rust wilt komen. Het is dan ook belangrijk dat ondanks de kille kleuren, er een warme sfeer in de ruimte heerst. Dit wordt veelal gedaan door een warmte tint toe te voegen.

Het inrichten van een kleine badkamer kan een hele uitdaging zijn. Een industriële badkamer straalt over het algemeen rust uit wat prima past in een kleine badkamer. We zien vaak een lichte basis met donkere zwarte details. Daarnaast is lichtgrijs een kleur die veel gebruikt wordt in deze badkamerstijl, omdat het stoer oogt en doet denken aan beton, zeker wanneer je kiest voor betonlook producten. Doordat de basis van een industriële badkamer licht is kan dit perfect wordt toegepast in een kleine badkamer. Een paar elementen die perfect in een kleine badkamer passen die we ook veel zien in industriële badkamers: grote ronde spiegels, design radiatoren, zwevende meubels en stalen (schuif)deuren. Een badkamer oogt gelijk een stuk groter met spiegels. Spiegels zorgen namelijk voor een weerkaatsend effect.

Industriële sfeer creëren 

De industriële badkamer staat dus bekend om zijn stoere en robuuste uitstraling, om deze uitstraling te krijgen gebruikt men vaak materialen als beton, hout, staal en natuursteen. Hout wordt vaak gebruikt om de warme tint in de badkamer te krijgen, om zo een zachte en sfeervolle finishing touch aan de ruimte te geven. Hiervoor zijn ontzettend veel toffe badkamer ideeën, bijvoorbeeld een betonlook op de muur, waaraan u houten plankjes monteert, perfect voor een plantje! Zo geeft je een stijlvolle en een zeer functionele toevoeging aan de badkamer. Ook robuuste kranen horen bij een stoere en industriële look. De vrijstaande roestvrijstalen design kranen van In een minimalistisch design valt deze kraan extra op met haar eenvoudige uitstraling. Denk ook de combinatie van industriële elementen in combinatie met een landelijke badkamer of marmeren badkamer.

Robuuste uitstraling

Wil jij echt dat jouw badkamer helemaal een industriële uitstraling krijgt? Zorg er dan voor dat het sanitair hier ook op aansluit. Dit kun je doen door bijvoorbeeld voor sanitair te kiezen met een vierkant design of robuuste vormen. Wil je graag een bad met een industriële stijl? Kies dan voor een bad met meer hoekige afwerkingen in plaats van ronde. Voor een meer klassieke uitstraling in de industriële stijl kun je kiezen voor ronde vormen, maar met een strakke en robuuste afwerking. Ook een voorbeeld waar je aan kan denken is RVS brushed nickel kranen in combinatie met een betonnen wastafel. Zo maak je je industriële badkamer met bijpassend sanitair helemaal af.

Persoonlijk badkameradvies

Zie jij een stoere uitstraling voor jouw badkamer ook wel zitten en spreekt de industriële-stijl wel aan? Bij Sani4all denken we graag mee over de inrichting van jouw badkamer. Wij weten precies met welke combinatie van elementen, kleuren en vormen we een industriële sfeer neer moeten zetten. Sani4all biedt vele topproducten om een badkamer te creëren. Kom dus langs voor inspiratie in een van onze winkels en krijg onafhankelijk advies van onze adviseurs, zij denken graag met je mee over de mogelijkheden van jouw badkamer.