visgraat vloeren

Visgraat vloeren zijn een van de populairste soorten vloeren tegenwoordig. Dit type lijkt veel op Hongaarse punt vloeren. Beide soorten zijn namelijk zogenaamde patroonvloeren. Het belangrijkste verschil is dat visgraat vloeren uit rechthoekige planken bestaan, terwijl planken van Hongaarse punt vloeren onder een hoek zijn gezaagd.

Visgraat vloeren verschenen tijdens de barokperiode in Europa en het is een patroon dat consequent zijn populariteit heeft behouden. Dit traditionele ontwerp wordt nog steeds veel gebruikt en zien we ook steeds vaker in moderne woonkamers!

Moderne soorten visgraat vloeren hebben een kliksysteem, dit maakt de installatie eenvoudig en  efficiënt. Je klikt gewoon elke plank met de volgende vast om een zwevende vloer te creëren. Hiervoor heb je geen lijm of kit nodig. Dit heeft als bijkomend voordeel dat je de vloer eenvoudig weer kunt verwijderen mocht je de woonkamer een keer opnieuw willen inrichten of verbouwen.

Verbeterde uitstraling van je interieur

Niet alleen zorgt het plaatsen van een visgraat vloer er voor dat je interieur comfortabeler wordt, het komt ook de uitstraling van je interieur ten goede. Een visgraat vloer zorgt er in de praktijk bijvoorbeeld voor dat je over een prachtige eye-catcher beschikt die niet alleen de leden van je gezin, maar zeker ook bezoekers zullen weten te waarderen. Is een visgraat vloer voor jou te duur? Dan heb je uiteraard ook nog de voordelige optie genaamd vloercoating. Voor ieder budget is er in de praktijk dan ook wel een visgraat vloer te vinden. 

Belangrijkste eigenschap van visgraat vloeren

Het visgraatpatroon zorgt voor een mooie en symmetrische vloer, waardoor het een van de meest gewilde houten vloeren is. Dit effect kun je vergelijken met dat van een gietvloer, die geheel naadloos afgewerkt wordt. 

Stijlvolle visgraat vloer aanbrengen

Het sierlijke ontwerp bestaat uit een prachtige textuur, dit geeft ook de mogelijkheid om diepte in ruimtes te creëren. Met visgraat heb je niet langer gewoon een vloer, het is een ware blikvanger! Dit uitgesproken patroon voegt diepte toe aan iedere kamer. Als je wilt dat kamers een klassieke stijl behouden en er stijlvol uitzien, zullen de houten vloeren met visgraatmotief je zeker aanspreken.