rond vloerkleed

Tegenwoordig kun je voor elk  interieur een passend vloerkleed vinden. Of dat nu kleurrijk of ingetogen is, hoogpolig of laagpolig en vierkante of ronde tapijten. Je moet echter wel goed nadenken over wat past bij jouw interieur; omdat er zoveel mogelijkheden zijn, kun je ook het verkeerde tapijt uitkiezen. . Je interieur bepaalt natuurlijk voor een groot gedeelte de sfeer, maar zaken als formaat van het vloerkleed of de vorm en hoe je het in je huiskamer legt, hebben allemaal invloed. Wij geven tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een vloerkleed voor in je woonkamer.

Ga altijd uit van de afmetingen van de ruimte waar het kleed komt te liggen

Zo moet je altijd uitgaan van de afmetingen van je woonkamer. Hoe groot is de ruimte waar het kleed komt te liggen en hoe groot zijn de meubels die daar staan? Een grote zithoek of eethoek vraagt vanzelfsprekend om een groter kleed dan een vloerkleed voor in een compacte ruimte.

Experimenteer met verschillende oppervlakten en vormen door kranten te gebruiken

Met een groot vloerkleed in een grote ruimte creëer je een knus ziteiland, terwijl een te groot vloerkleed in een kleine woonkamer juist het gevoel geeft dat de kamer te vol staat en er geen ‘lucht’ meer is in het interieur. Een goede manier om te achterhalen wat voor jouw ruimte de beste afmeting voor een vloerkleed is, kun je kranten op de grond leggen en daarmee gaan schuiven tot je de perfecte balans hebt gevonden.

Kijk goed naar de vormen die al in de ruimte aanwezig zijn

Vloerkleden en tapijten zijn er in allerlei vormen. Rond, rechthoekig, of soms zelfs in een combinatie hiervan. Iedere vorm drukt zijn eigen stempel op een ruimte en bepalen de uitstraling hiervan. Kijk daarom goed naar de vormen die er al in de ruimte aanwezig zijn en de lijnen in je woonkamer of meubilair.

Zo geef je met een tapijt een bepaalde sfeer aan een ruimte

Wil je graag de lengte van een ruimte benadrukken, dan moet je een langwerpig tapijt in de lengte van de ruimte leggen. Wil je juist een heel strak interieur openbreken? Probeer dan eens een rond tapijt, of juist een asymmetrisch tapijt, deze ongelijke afmetingen kunnen een ruimte een heel andere uitstraling geven. Je kunt ook heel goed verschillende vormen vloerkleden mixen, als de oppervlakte dat toelaat uiteraard. Hiermee kun je een interessant lijnenspel creëren en een mooie gelaagdheid creëren.