douchedeur

De zoektocht naar de juiste douche voor jou kan lastig zijn. Er is tegenwoordig een enorm aanbod te vinden, zo kun je kiezen voor een douchedeur kopen bij megadumpiel.nl.Van draai- en schuifdeuren tot pendel- en vouwdeuren, er is voor ieder wat wils. Zie je door de bomen het bos niet meer en heb je behoefte aan advies over de te kopen douchedeuren? Lees dan verder!

Wat is mogelijk?

Allereerst moet je goed kijken naar de doucheruimte, zodat je weet welke opstelling mogelijk is en welke niet. Heb je bijvoorbeeld een nis in de badkamer? Dan is alleen een douchedeur voldoende. Kies anders voor een douchedeur die gecombineerd kan worden met een zijwand. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog douchecabines waar je voor kunt kiezen.

Bepalen van het type deur

De tweede stap bij het kiezen van een douchedeur, is het bepalen van het type deur. Er zijn over het algemeen 4 type deuren:

Draaideuren

Een draaideur is de meest voorkomende douchedeur. Deze deur draait naar buiten en neemt daardoor draairuimte in beslag. Je moet dan ook goed kijken of je hiervoor voldoende ruimte hebt, zodat de deur niet tegen bijvoorbeeld een meubel aanstoot. Dit type deur is relatief goedkoper dan andere douchedeuren. Naast een enkele draaideur kun je ook kiezen voor een draaideur met vaste wand om het spatwater tegen te houden.

Pendeldeuren

Een pendeldeur bestaat uit twee deuren die in de meeste gevallen zowel naar buiten als naar binnen kunnen draaien. Omdat een pendeldeur twee kleinere openslaande deuren heeft, neemt dit type deur minder ruimte in beslag dan een enkele draaideur, maar wel meer ruimte dan een schuifdeur.

Schuifdeuren

Het grootste voordeel van een tweedelige schuifdeur is dat deze helemaal geen loopruimte in beslag neemt. Zo’n schuifdeur bestaat namelijk uit een deur die over een vaste wand schuift. Let wel op dat je voor een schuifdeur een relatief brede doucheruimte nodig hebt omdat dit type deur uit meerdere delen naast elkaar bestaat. 

Vouwdeuren

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je een vouwdeur als het ware opvouwen. Hierdoor heb je geen last van uitzwaai van deuren, ideaal voor kleine badkamers. Houd er wel rekening mee dat de doucheruimte iets krapper wordt wanneer je de deur opent of sluit.

Nadat je het type deur hebt gekozen, kun je gaan nadenken over het model van de douchedeur. Deze moet je baseren op:

Het formaat

Het formaat van de douchedeur moet passen in de beschikbare ruimte. Meet daarom deze ruimte nauwkeurig op en kies vervolgens een passend formaat. 

Het profiel

De kleur van het profiel verschilt per model. Denk hierbij bijvoorbeeld aan chroom of zilver. Of kies je voor een zwart profiel voor die unieke doucheruimte. Daarnaast kun je ook kiezen voor een profielloze deur. Dit ziet er extra strak uit.