Belangrijk tuingereedschap om deze lente makkelijker te kunnen tuinieren

Lange lichte zomeravonden en zonnige weekenden zijn de perfecte tijd om naar buiten te gaan en van de tuin te genieten. Of tuinieren nu een taak is waar je van houdt of een hekel aan hebt, we hebben onze top producten samengesteld om je te helpen je dagelijkse tuintaken makkelijker te maken.

Elektrische snoeischaar

Als eerste is er de elektrische snoeischaar. Het is perfect voor die grotere takken en maakt schone en precieze sneden door takken, zorgt voor een nette afwerking en verkleint de kans op het binnendringen van infecties. Dankzij de power-assist-technologie maken de meeste snoeischaren snoeitaken heel eenvoudig en daarom is het een perfect hulpmiddel voor tuiniers met zwakke of pijnlijke handen die het snoeien met conventionele snoeischaar lastig of moeilijk vinden.

Een dergelijke power-assist-functie treedt alleen in werking wanneer weerstand wordt gevoeld en de handgrepen actief worden samengedrukt, zoals bij een conventionele snoeischaar. 

Een snoerloze zaag

De EasyCut 12, een compacte en snoerloze NanoBlade-zaag van Bosch is er voor alle doeleinden en wordt erkend als een van de meest opwindende en innovatieve tuinproducten die er zijn. Perfect voor snoeien en uitgebreid tuinonderhoud, een klein zaagblad met een ronddraaiende microketting met 44 tanden, waardoor het met ultieme precisie door hout tot 65 mm dik kan zagen. De snede is zo schoon en moeiteloos dat het risico op vervelende ziektes of infecties die de plant binnendringen, wordt verkleind. Het is ook zeer onderhoudsarm, de NanoBlade heeft een zelfspannende ketting, waardoor oliesmering niet nodig is. Een duidelijke ‘must have’ voor alle enthousiaste tuiniers.

Bosch EasyCut 12 Accu microkettingzaag
Bosch EasyCut 12 Accu microkettingzaag

Een snoerloze heggenschaar

Je hoeft niet te worstelen met een ladder met een snoerloze heggenschaar, die perfect is voor het snoeien van jonge scheuten en kleine tot middelgrote takken van hoge heggen zoals coniferen, ligusters, beuken of taxussen. Het zorgt voor een indrukwekkend bereik omdat het kan worden aangepast in lengte, wat nog meer flexibiliteit biedt.

Een grasmaaier met snoer

De Bosch AdvancedRotak 750 is een van de nieuwe generatie gereedschappen en een van de stilste krachtige grasmaaiers die Bosch ooit heeft gemaakt, allemaal dankzij de Bosch ProSilence-technologie. Het vloeiende geluidsprofiel van de Bosch ProSilence voorkomt dat de grasmaaier de rust in de buurt verstoort door het geluidsvermogensniveau met wel 75% te verlagen tot 89 dB, terwijl het een uitstekende afwerking levert.

Bosch AdvancedRotak 750 Grasmaaier
Bosch AdvancedRotak 750 Grasmaaier