ruimte in de badkamer benutten

Een badkamer is bijna altijd een van de kleinste ruimtes in een woning. Vaak is er enkel maar plaats voor een douche, soms een bad en een lavabo waar je je tanden kan poetsen en jezelf kan klaarmaken. Daarom is het ook belangrijk dat je de kleine ruimte die je hebt ook ten volle benut. Je badkamer is namelijk nog steeds de ruimte waar je in de ochtend het eerste naar toe gaat en in de avond het laatste komt voor je gaat slapen. In dit artikel worden enkele tips gegeven die je kunnen helpen bij het inrichten van je badkamer.

Douche of bad

Als je badkamer groot genoeg is, kan je natuurlijk kiezen voor zowel een douche als een bad, maar niet elke badkamer heeft die mogelijkheid. Wat je eventueel wel kan doen is een bad plaatsen en daarop een douchescherm monteren. Zo heb je zowel een bad als een douche terwijl je enkel maar de ruimte van een bad inneemt. 

Heb je niet zoveel interesse in een bad, dan heb je heel wat keuze bij het uitkiezen van een douche. De meest gekozen optie is een inloopdouche omdat je hier, zoals de naam het al zelf zegt, gewoon maar moet inlopen wanneer je een douche wil nemen. Zeker voor iets oudere mensen geeft het een extra gevoel van veiligheid dat je nergens moet overstappen waardoor je je evenwicht zou kunnen verliezen. Een mogelijk nadeel van een inloopdouche is dat deze vaak niet volledig is afgesloten. Hierdoor kan je de warmte verliezen die aangenaam is na het douchen. 

Wat voor soort douche je ook kiest, je kan ook altijd kiezen om een regendouche aan te sluiten in plaats van een gewone douche. Het voordeel van een regendouche is dat het een iets luxueuzere uitstraling heeft en doordat de sproeikop groot is, krijg je ook een meer ontspannen gevoel. Een nadeel is dat het meer water verbruikt dan een gewone douche. 

Zorg voor de juiste badkameraccessoires

Een badkamer vernieuwen is niet altijd eenvoudig. Je moet ervoor zorgen dat het voldoende kan verlucht worden zodat er geen vocht blijft hangen. Daarnaast moet je ook zien dat de afwerking volledig correct gebeurt zodat er geen lekken kunnen ontstaan. De juiste en kwaliteitsvolle badkameraccessoires zijn dus zeker een must. 

Zoals hierboven al is gezegd, is het belangrijk om een kleine ruimte optimaal te benutten. In een badkamer kan dit perfect door, indien mogelijk, bijvoorbeeld een rek aan de muur of aan de wand van je douche te hangen waar je al je shampoo en douchegel in kan plaatsen. Zo verlies je geen ruimte op de grond en hoef je je niet steeds te bukken wanneer je een fles wil gebruiken.