verschillende types badkamermeubelen

Een fijne badkamer wordt met de jaren steeds belangrijker. Dit is namelijk de ruimte waar je tot rust komt. Mooie, stevige en gebruiksvriendelijke badkamermeubels zijn daarom belangrijk. Een badkamermeubel wordt iedere dag gebruikt, een goede reden dus om een geschikt meubel te kopen waar je jarenlang plezier van gaat hebben. Naast een goed badkamermeubel is een fijne douche ook belangrijk. De badkamer is een ruimte waar je in ieder geval in de ochtend en in de avond te vinden bent. 

Inspiratie voor een fijn badkamermeubel

Badkamermeubels zijn er in verschillende soorten en maten. Van groot tot klein, van hout tot kunststof of roestvrijstaal. Voor de aanschaf van een badkamermeubel is het belangrijk om te kijken hoeveel ruimte er is in de badkamer. Verder is het ook goed om te kijken naar de gezinssituatie. Leef je samen met een groot gezin? Dan is een dubbele wastafel een fijne optie. Ben je alleen? Dan kun je er ook voor kiezen om klein meubel te plaatsen, zodat je veel beweegruimte overhoudt. Al je producten wil je vervolgens natuurlijk ook netjes kunnen opbergen. Je kunt kiezen voor een meubel met lades, maar je kan ook voor een open kast kiezen. De kast kun je ophangen aan de wand, maar je kan ook voor een kast op pootjes gaan!

Type douches

Na een lange dag hard werken is er niets fijner dan lekker onder de douche springen, even ontspannen! Bedenk wat voor jou belangrijk is, want ook de keuze in douches is groot. Als je even snel een douche wilt nemen kun je voor een standaard douche kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een douchecabine of kleine douchewand met standaard douchekop. Vind je het fijn om net even wat langer onder de douche te staan? Dan zijn er ook verschillende luxe opties. Onder een luxe douche vallen stoomcabines en regendouches maar het is natuurlijk ook fijn dat de douche groter is. Je hebt grote douchewanden die de mogelijkheid bieden om een inloopdouche te maken. 

Om de warmte binnen te houden en opspattend water tegen te gaan kun je kiezen voor een douchedeur. Douchedeuren zijn er ook in allerlei soorten en maten, hierdoor kun je een deur kiezen die precies past binnen de sfeer van jouw badkamer. Tevens biedt een douchedeur ook meer privacy. 

Genoeg keuze voor een fijne badkamer die voldoet aan al jouw wensen. Vind je het lastig om een keuze te maken? Het is natuurlijk altijd mogelijk om professioneel advies aan te vragen, handig want dan kun je ook gelijk naar het onderhoudsadvies vragen.