Dit moet je niet doen als je een badkamer renoveerd

Een badkamerrenovatie kost tijd, zorgvuldige planning en een nauwkeurige uitvoering. Het doel van een badkamerrenovatie is eigenlijk altijd om het uiterlijk van de badkamer te upgraden met de nieuwste sanitaire voorzieningen, ontwerpen en stijlen. Een badkamerrenovatie kan echter een beetje overweldigend zijn. Zelfs als je je nieuwe armaturen en meubels niet zelf installeert, kan het kiezen van de perfecte wastafel en spiegel ingewikkelder zijn dan je denkt, vooral als je nog nooit een badkamer hebt verbouwd.

Hieronder staan ​​een paar tips voor wat je niet moet doen bij het verbouwen van je badkamer. Gebruik deze tips om veelgemaakte fouten te voorkomen en ervoor te zorgen dat de look die je voor jouw badkamer wilt, ook werkelijkheid wordt.

Denk goed na voor je eraan begint

Sommige mensen denken dat het verbouwen van een badkamer een fluitje van een cent is en dat het gewoon gaat om het vervangen van een oude gootsteen of wastafelmeubel door een nieuwe. Omdat de badkamer echter loodgieterswerk omvat, moet je een dergelijke verbouwing zorgvuldig plannen. Je moet ervoor zorgen dat de nieuwe armaturen die je selecteert, passen in de ruimte en het sanitair van de badkamer, of je moet in ieder geval begrijpen dat het herschikken van de indeling van een badkamer kan betekenen dat sommige leidingen moeten worden omgeleid, wat een flinke klus is.

Dus voordat je zelfs maar nadenkt over de nieuwe wastafel die je wil kopen, stel je de basisindeling van de nieuwe badkamer vast. Als de lay-out hetzelfde blijft, let dan op de lay-out van het sanitair en houd daar rekening mee wanneer je op zoek bent naar een nieuwe gootsteen, toilet, etc. Als je een paar items herschikt, teken dan uit hoe je wilt dat je badkamer eruitziet, meet alles op om er zeker van te zijn dat je visie realistisch is en kijk dan of je leidingen moet omleggen. In sommige gevallen weet je niet of de nieuwe badkamer indeling nieuwe leidingen nodig heeft, dus bel een loodgieter en vraag zijn/haar professionele mening. Nadat je alles in kaart hebt gebracht en de basisindeling van je nieuwe badkamerinrichting hebt bepaald, kun je gaan shoppen voor je nieuwe luxe badkamerinrichting.

Koop niet het eerste wat je ziet

De sleutel tot het succesvol renoveren van een badkamer is rondkijken. Je wilt nooit het eerste wat je tegenkomt kopen. Als je nog geen specifiek ontwerp voor je wastafel of wastafel hebt, ga dan online en bekijk de nieuwste badkamermeubels. Zo krijg je een beter idee van het aantal verschillende beschikbare stijlen zonder dat je de deur uit hoeft. Rondkijken geeft je ook de mogelijkheid om te vergelijken. Moderne badkamerinrichtingen zijn tegenwoordig meer betaalbaar dan ooit tevoren. Dankzij die lagere prijzen kun je die elegante gootsteen krijgen die je altijd al wilde hebben. Dus: voordat je koopt, kun je beter goed rondkijken voor stijl en prijs.

Dit moet je niet doen als je een badkamer gaat renoveren!

Als je het niet weet, installeer het dan niet zelf

Het installeren van een nieuw toilet is een andere taak dan het kopen van een nieuw bed. Met een bed betaal je een extra bedrag om het te laten bezorgen en bij je thuis te plaatsen. Bij een toilet is het echter nog maar het begin om het te laten bezorgen en bij je thuis te plaatsen. Bij een badkamerrenovatie gaat het bijna altijd om het loodgieterswerk. 

Op zoek naar een professional

Zelfs als je geen leidingen of afvoersystemen verlegt, vereist het installeren van nieuwe sanitaire voorzieningen (zoals een toilet, gootsteen en kraan) een beetje kennis van loodgieterswerk. We zijn echter niet allemaal zo “handig” als we zouden willen zijn. En als je te maken hebt met stromend water, is het belangrijk om te weten hoe je sanitair op de juiste manier verwijdert en installeert. Dus, als je een beginneling bent in loodgieterswerk, bel dan een professional!

Veel winkels voor badkamerrenovatie bieden installatie aan bij de aankoop van hun producten (tegen een meerprijs uiteraard) of kennen loodgieters bij je in de buurt die jouw nieuwe sanitair voor je kunnen installeren. Hoe dan ook, als je nog nooit een toilet, gootsteen of kraan hebt geïnstalleerd, of een slechte eerdere ervaring met loodgieterswerk hebt gehad, is het het geld waard om je nieuwe badkamerinrichting goed te laten installeren door een professional die weet wat hij of zij doet.

Als het gaat om badkamerrenovatie, is het erg belangrijk om de nieuwe indeling te plannen, rond te kijken en de nieuwe badkamerinrichting op de juiste manier te installeren. Als je dit niet doet, kan dit je op de lange termijn meer geld gaan kosten en resulteren in nog meer verbouwingen en aanpassingen.