behang in keuken

Vooral de jongere generatie denkt bij het veranderen van de uitstraling van een muur aan verven. Er wordt een kleur verf uitgekozen en men gaat aan de slag. Echter is de keuze in behang tegenwoordig enorm groot, en zien gelukkig steeds meer mensen in dat dit ook een reële optie is voor een muur. Daarnaast is het sneller dan verven, wat je meestal twee of drie keer moet doen, en dan moet het dus ook al die keren drogen. Ook is behangen relatief goedkoop en daarbij kun je bij het gebruik van behang kiezen uit de tofste prints, motieven en kleuren en is er specifiek behang voor specifieke ruimtes en kun je bijvoorbeeld keuken behang kopen.

Duurzaam behang

Duurzaamheid is natuurlijk steeds belangrijker aan het worden en dat geldt ook voor het interieur. Behang past hier sowieso goed in, omdat het veel langer mee gaat dan bijvoorbeeld verf. Daarnaast is er tegenwoordig zogenaamd ecologisch behang op de markt. Het behang is gemaakt van papier met een 100% FSC keurmerk en bij de productie wordt gerecycled regenwater gebruikt. Goed voor aan de muur én goed voor de natuur.

Urban jungle motief

Het urban jungle motief op behang is nog steeds een enorme trend. Misschien heeft het wel te maken met de hectische tijd waarin we leven: we hebben behoefte aan meer natuur, ook als je midden in de stad woont. Zo zijn er talloze behangrollen te krijgen met tropische planten, prachtige bladeren en rustgevende bomen. Dat staat prachtig bij de échte planten die je al in huis hebt en zorgt voor een authentiek en sfeervolle muur. Zo haal je letterlijk de natuur in huis!

Natuurlijke kleuren

Ook natuurlijke kleuren zijn nog steeds enorm populair. De natuur is een grote inspiratiebron, omdat het een gevoel van rust in huis geeft. Wel zo lekker, als je na een lange dag werken op de bank ploft. Zo zijn lichtgroene en bruine tinten erg in, zoals eigenlijk elke kleur die je in het bos vindt. Ook fijn: deze natuurlijke kleuren passen prachtig in bijna elk interieur: zo kun je alle kanten op met de inrichting van je huis!

Fotobehang

Fotobehang zie je vaak in restaurants of hotels, maar heb je er wel eens over nagedacht om fotobehang in je eigen huis te hebben? Misschien ben jij wel helemaal weg van de industriële interieurstijl, maar heb je niet zo’n toffe muur van baksteen. Met een foto behangetje maak je er zo één! Ook kun je het vakantiegevoel in je slaapkamer krijgen door een wand te behangen met een prachtige afbeelding van een mooi strand of gebergte. Wist je dat je zelfs eigen foto’s kunt laten omzetten in fotobehang? Zo kun je dus ook je favoriete kiekje levensgroot op de muur krijgen.