buitensauna

Iets wat we allemaal echt nodig hebben is even tijd voor ons zelf. Maar dit laten we helaas bijna nooit toe. Dit komt omdat we er de tijd niet voor hebben of er geen tijd voor vrij willen maken. Maar we raden je wel aan om tijd vrij te maken voor jezelf. Dit hoeft gelukkig ook niet zo moeilijk te zijn, kies er bijvoorbeeld voor om een bezoekje te brengen aan de sauna. Of haal de sauna naar jezelf toe! Met een buitensauna weet je zeker dat jij helemaal zen bent en tijd voor jezelf hebt. Wil je graag meer weten over een sauna in je achtertuin? Lees dan snel verder!

Douchen na een bezoek aan de sauna

De warmte voor de sauna voelt heerlijk op je huid. Maar als je de sauna uitstapt moet je ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk afkoelt. Als jij je lichaam niet snel naar de sauna sessie afkoelt kan je uiteindelijk hoofdpijn krijgen, gaan zweten of je kan heel erg benauwd worden. Dit kan natuurlijk binnen in je badkamer, maar het is ook mogelijk om een buitendouche aan te schaffen. Als je in de sauna sfeer wilt blijven raden wij je aan om eens een kijkje te nemen naar een stortemmer. Dit is een douche met een emmer, aan de hand van een touwtje kan jij de emmer als het ware omgooien. 

Een sauna op loopafstand

Een sauna in de achtertuin is echt heerlijk. Maar een sauna uit kiezen kan nog wel de nodige stres met zich meebrengen. Je wilt namelijk niet dat de sauna te klein of te groot is voor je achtertuin.

Het zou namelijk jammer zijn dat de sauna groter uitvalt dan je had gedacht. Hierdoor wordt de sauna een te groot object in je achtertuin die als het ware meer in de weg staat dan rust biedt. Als je het totale plaatje wilt, dan raden wij je zeker aan om de rest van de tuin ook aan te pakken. Zet er bijvoorbeeld palmbomen of olijfbomen neer. Schaf houten vlonders aan en zet er een hangmat of lounge set op. Op deze manier krijgt je tuin een oriëntaals sfeertje. En kan je altijd genieten in je achtertuin!