droom badkamer

Je bent al een tijdje aan het denken over een renovatie van je badkamer. Sinds dat je je appartement zestien jaar geleden gekocht hebt en bent ingetrokken, is er overal veel veranderd, behalve in je badkamer. De keuken heb je een paar jaar geleden laten vernieuwen en heeft nu een stijlvol kookblok in het midden. Je woonkamer heeft een nieuwe vloer gekregen vorig jaar en bestaat nu uit mooie opgeschuurde balken en is gedeeltelijk verhoogd. Maar je badkamer, zover was je tot nu toe nog niet gekomen.

Helaas heb je niet echt veel ruimte voor een uitgebreide renovatie. Je woont in een historisch pand in de binnenstad en daar zijn uitgestrekte ruimtes nou eenmaal zeldzaam. En zeker wat betreft uitgebreide badkamers. Je mag natuurlijk niet klagen, maar plek voor een vrijstaand bad is er helaas dus niet. Wel wil je je badkamer zodanig vernieuwen dat deze een moderne en een meer praktische inrichting krijgt.  

Inloopdouches zijn praktisch en stijlvol 

Iets heel eenvoudigs als een inloopdouche kan daarbij erg stijlvol overkomen. Als je van een minimalistische inrichting houdt in huis, kun je er ook voor kiezen om deze stijl in je badkamer te behouden. Je zat er ook al aan te denken om ook de kleur van je badkamer te veranderen. Een inloopdouche past daar uitstekend bij. Geen gedoe meer met teveel deuren of een speciale douchebak, lekker makkelijk de douche inlopen en het water over je heen laten ruisen, alvorens je met hetzelfde gemak weer naar buiten loopt. 

Een van de andere voordelen van een inloopdouche is dat je er best wat ruimte mee kunt uitsparen. Als je een kleinere badkamer hebt, kan een inloopdouche je helpen behoorlijk wat vierkante centimeters te besparen. Deze kun je dan weer ergens anders voor benutten, zoals extra ruimte voor een handdoekenrek, iets waar je voorheen nooit echt plek voor had. 

Inloopdouches zijn in verschillende maten en materialen beschikbaar. Er zijn uiteenlopende modellen te verkrijgen zodat jij er gegarandeerd van bent ook een inloopdouche te vinden die qua stijl aansluit op wat je zoekt en die zelfs nog ruimte laat besparen. Makkelijk te bestellen en zelf thuis installeren behoort daarnaast ook tot de mogelijkheden.