kleine badkamer inrichten

Het kan vaak een vervelend issue zijn: een kleine badkamer bezitten terwijl je grootse plannen hebt. Maar ook een kleine badkamer kan helemaal stijlvol ingericht worden en groots lijken door handige trucjes toe te passen. Hier vind je enkele praktische tips om het maximale uit jouw badkamer te halen.

Lichte kleuren

Een vuistregel bij het inrichten van interieur in een kleinere ruimte is gebruik te maken van lichte kleuren. Wanneer je je badkamer gaat aanpakken doe je er goed aan om bijvoorbeeld vooral witte producten en muren te kiezen. Dat is ideaal in een modern interieur. Daarbij kan je een mooi contrast maken door gebruik te maken van donkergekleurde accessoires.

Spiegels

Bij een kleine badkamer inrichten zijn spiegels eigenlijk een must. Door deze slim te plaatsen kan je het effect van een grotere ruimte creëren. Het beste kan je eens kijken naar diverse badkamervoorbeelden op websites of in magazines om zo erachter te komen wat nou echt goed past. Je kunt bijvoorbeeld diverse kleinere spiegels op een speelse wijze plaatsen in plaats van een grote spiegel. Zo maak je een leuke uitstraling.

Less is more

Het spreekt eigenlijk voor zich, maar doe je best om zo min mogelijk in de badkamer te plaatsen. Kies voor enkele stijlvolle meubels die mooi aansluiten bij de rest van het interieur thuis en ook echt nodig zijn. Bijvoorbeeld een mooie kast bij de wastafel en een smalle kast waar je handdoeken kunt opbergen. Vaak wordt de wasmachine ook in de badkamer geplaatst. Heb je de mogelijkheid om deze ergens anders te zetten, doe dit dan ook.

Creatief ontwerpen

Een ontwerpprogramma kan je zeer goed helpen bij een kleine badkamer inrichten. Je plaatst de spullen makkelijk op diverse plekken, maakt gebruik van diverse kleuren en je hebt nog eens de keuze uit diverse materialen. Door hier mee te spelen kan je al gauw een leuke sfeer maken. Ook kan je de hulp van een interieurstylist inschakelen als je moeilijker uit de voeten komt.