opknaphuis gekocht

Ze zeggen dat een huis niet altijd synoniem is met ’thuis’, en als je een opknapper hebt gekocht, weet je waarschijnlijk wat we bedoelen. Een opknaphuis, appartement of eigenlijk elke woonruimte leefbaar maken is veel werk. Dat is natuurlijk de bedoeling van het kopen daarvan, maar soms kunnen de eerste stappen een beetje overweldigend zijn.

Maar dat hoeft niet zo te zijn. Van het begrijpen en managen van verwachtingen tot het nemen van stappen, je kunt van elk huis een thuis maken. Er is slechts een beetje passie, geduld en tijd voor nodig… en deze blog!

Ken je budget

Het spreekt voor zich dat een opknapper werk nodig heeft, maar onderschat dit niet. Voordat je met renovaties begint, moet je je budget bepalen. Of je nou een nieuwe auto koopt, voor je bedrijf flyers laat drukken of je huis gaat renoveren, het vaststellen van het budget is een van de eerste zaken die je oppakt. Dit is het geld (en flexibele uitgaven) dat je nodig hebt om het huis te updaten. Terwijl je je budget bepaalt, maak je ook een lijst die prioriteit geeft aan de behoeften. Als je bijvoorbeeld een gezin hebt, wil je overwegen hoe de ruimtes bevorderlijk zijn voor het dagelijkse leven. Als je oudere of gehandicapte familieleden hebt die vaak op bezoek komen, wil je ook nadenken over mobiliteit.

De prioriteitenlijst kan je helpen bepalen wat essentieel is, en waarin je eerst wil investeren, versus wat lager op de lijst staat, en waarin geïnvesteerd is als er budget over is. Het kan je ook helpen om een ​​betere, doelgerichte takenlijst te maken. En als je overweegt hulp van buitenaf in te huren, kan dit ervoor zorgen dat ook zij duidelijkheid hebben.

Je zult ook willen nadenken over jouw betalingen. Er kunnen kostenbesparingen zijn door de benodigde benodigdheden van tevoren aan te schaffen. Als je voor andere dingen moet budgetteren, kan het maken van een betalingsschema je helpen dat te beheren zonder dat je je overweldigd voelt naarmate de kosten oplopen.

Begin met de fundering en buitenkant en werk dan naar binnen

Voordat je gaat veranderen, renoveren, etc. is het allerbelangrijkste dat je moet doen voor je nieuwe huis (als je dat nog niet hebt gedaan) de fundering beoordelen. Problemen met de fundering kunnen soms in verband worden gebracht met waterschade, vooral als de grond naar beneden helt richting het huis. Om te bepalen of dit een probleem is, moet je kijken of er stilstaand water of scheuren zijn. Als de fundering stevig is, ben je klaar om verder te gaan. Hoewel veel van wat een huis als een ’thuis’ laat voelen, het interieur is, is het beter om vanaf het begin aan het exterieur te denken en dan naar binnen te werken.

Een opknaphuis kopen

Er zijn een paar belangrijke reparaties en updates die je moet uitvoeren. Ten eerste is een goede vuistregel om te beginnen met de beveiliging. Vervang de sloten. Zelfs als de vorige eigenaar heeft beloofd een kopie van elke sleutel te geven, is het altijd een goed idee om de sloten aan de buitenkant van het huis te vervangen. Je kunt een slotenmaker bellen, de bouwmarkt bezoeken en je eigen slot- en sleutelsets kopen, en zelfs kopieën maken. Als het huis een alarmsysteem heeft, maak je er dan vertrouwd mee en wijzig de code.

Het is ook een goed idee om potentieel gevaarlijke delen van het huis te inspecteren, zoals de ventilatieopeningen, dakgoten en schoorsteen. Zelfs als je niet van plan bent de schoorsteen te gebruiken, kan het beoordelen ervan je helpen de staat ervan te bepalen en of je deze moet vervangen, evenals aanpassingen die je kunnen helpen geld te besparen op gas- en elektriciteitsrekeningen.

Andere updates voor de buitenkant, afhankelijk van het huis, zijn natuurlijk het controleren en schoonmaken van de dakgoten, schilderen, planten en tuin. Soms kunnen kleine veranderingen, zoals het reinigen van het glas van de ruiten, een groot verschil maken.

Hoewel je opknapper niet als thuis zal voelen met alleen een verflaag, helpt het je wel om delen te zien van hoe het eruit zal zien als de renovaties klaar zijn. En in het beginstadium, kan dat inspirerend zijn!

Wees slim met muren en kamers

Wanneer je een opknaphuis renoveert, kan het soms verleidelijk zijn om muren neer te halen of de ruimte opnieuw in te richten om aan de behoeften of levensstijl te voldoen. Hoewel je dit kunt doen, is het beste om dit eerst met een expert te bespreken voordat je iets neerhaalt of verwijdert.

Een opknaphuis gekocht

Het verwijderen of aanpassen van dragende muren kan de structurele integriteit van het huis in gevaar brengen. Voordat je muren verwijdert, moet je je huiswerk doen om ervoor te zorgen dat ze 100 procent niet dragend zijn. Muren herbergen ook vaak sanitair, elektriciteit, verwarming / koeling en andere voorzieningen. Zoek naar aanwijzingen of de muur nodig is voor een van deze dingen. Voor de hand liggende tekens zijn onder meer schakelaars, stekkers, verwarmingsroosters, enz!