Een open trap – een trap zonder stootborden – wordt vaak in een woonkamer of kleine ruimte toegepast. Sommige mensen zijn best blij met hun open trap, maar een hoop mensen willen juist graag hun trap dichtmaken. Een open trap heeft namelijk niet alleen een hoop voordelen, maar ook een hoop nadelen. Denk jij erover na om je open trap dicht te maken en wil je weten of dit voor jou een goed idee is? Lees dan snel verder, want in dit artikel zetten we de voordelen en de nadelen van een open trap voor je op een rij.

De voordelen van een open trap

Het aanzicht van een open trap is misschien wel het grootste pluspunt. Een open trap creëert een gevoel van ruimtelijkheid en openheid in een kamer die anders erg klein oogt en komt stijlvol en modern over. Een open trap is ook erg makkelijk te onderhouden. Het is super simpel om een open trap te stofzuigen, want er zijn geen vervelende hoekjes waar je net niet bij kunt. Zo bespaart een open trap je ook nog eens een hoop tijd.

De nadelen van een open trap

Warmte trekt naar boven. Een open trap doet niet veel om dit proces tegen te houden. Heb je een open trap in huis, dan zal het boven dus vaak warmer zijn dan beneden, waardoor je automatisch meer gaat stoken. Een open trap zorgt ook voor meer geluidsoverlast voor je buren. Voor kleine kinderen en huisdieren kan een open trap zelfs gevaarlijk zijn. Door het gebrek aan stootborden hebben zij meer kans om te vallen.

Tijd voor een traprenovatie?

Heb jij een open trap die je wilt laten dichtmaken? Voor een traprenovatie kun je terecht bij een specialist zoals Stairz. De deskundige monteurs van dit bedrijf maken zonder moeite je open trap met stootborden dicht en kunnen eventueel een mooie bergruimte onder je trap creëren. Wil jij weten wat er mogelijk is? Nodig dan vrijblijvend een adviseur uit. Hij komt bij je langs en neemt je trap onder de loep. Ben je het eens met zijn ideeën, dan ontvang je direct een offerte. Je open trap dichtmaken wordt een fluitje van een cent!