houtskeletbouw

Houtskeletbouw is een snelle energiezuinige vorm van bouwen, de binnenconstructie wordt gevormd door houten steunstijlen die om de 36 cm geplaatst zijn. Dankzij het uitstekende hout en de ruimte voor een dikke isolatielaag is houtskeletbouw goed voor isolatie waardoor je ook bespaart op jouw energiefactuur. Kom in onze blog te weten welke voordelen houtskeletbouw je nog te bieden heeft.

Snel gebouwd

Houtskeletbouw is zeer goed bestand tegen alle weersomstandigheden; op uiterlijk 2 weken is de woning water- en winddicht en kan er binnen gewerkt worden. Dankzij de waterdichtheid is er weinig tot geen bouwvocht aanwezig waardoor je direct kan beginnen schilderen of de woning voor andere zaken kan gebruiken. Hierdoor is het brouwproces van houtskeletbouw veel sneller dan de ‘traditionele ‘ bouwmethoden. 

Duurzaam

Wie houtskeletbouw zegt, zegt duurzaamheid. Houtskeletbouw is makkelijk te isoleren waardoor er een lage thermische inertie is en het gebouw snel opwarmt. Je kan de woning ook nog laten inpakken door spouwplaten, waardoor de comforttemperatuur snel bereikt wordt. Men kan dus in een gebouw op basis van houtskeletbouw aan een lagere temperatuur wonen dan bij andere gebouwen.

Brandveiligheid

Is een woning uit hout wel brandveilig? Ja, hout beschermt namelijk zichzelf omdat het verkoolt en zo zijn structuur behoudt. Houtskeletbouw woningen voldoen ook aan alle eisen van brandveiligheid. Om deze reden zijn de verzekeringspremies volledig vergelijkbaar met die van andere gebouwen. Bij houtskeletbouw wordt de lucht in de woning opgewarmd en via het ventilatiesysteem afgevoerd. Hout zelf slaat geen warmte op waardoor er geen warmte meer vrijkomt ‘s nachts. In de winter zal jouw kamer, dankzij de lichtere structuur van hout, snel opwarmen naar de gewenste temperatuur. 

Op maat gemaakt

Dankzij het hout heb je zeer veel vrijheid als het op architectuur aankomt. Je kan je gebouw na de oplevering nog laten aanpassen. Zo kan je je gebouw makkelijk laten uitbreiden, zowel uitbouw als een extra verdieping, zelfs op bestaande gebouwen. Houtskeletbouw is te combineren met de meeste andere materialen. Voor een op maat gemaakt gebouw, moet je een juiste bouwpartner kiezen. Een goede bouwpartner geeft een persoonlijke benadering, kwaliteit en een team van bewezen vaklui. 

Goed voor het milieu

Hout is zeer milieuvriendelijk, het is een volledig hernieuwbare grondstof, die volledig te recycleren is. Ook is de CO2-uitstoot bij het bouwen en bewonen van een houtskeletbouw lager dan bij andere methodes. Sommige bouwpartners gebruiken zelfs hout uit duurzaam beheerde Europese bossen. Houtskeletbouw is dus de perfecte oplossing voor wie een duurzaam, ecologisch en gepersonaliseerde woning wilt hebben.