Hoe kaarsvet te verwijderen van tapijt, meubels en vloeren

Discreet kaarslicht en de aromatische geur kunnen een warme sfeer creëren tijdens vakanties, romantische dates of ontspannende avonden. Kaarsen in verschillende kleuren zijn erg decoratief, maar wat te doen als de was van de kaarsen over je nieuwe parketvloer, duur tapijt of een favoriet kledingstuk druppelt. Maak je geen zorgen. Kaarsvet vlekken kunnen eenvoudig worden verwijderd met een product dat in elk huishouden te vinden is.

Het komt vaak voor dat was van kaarsen op je tafel, stoel, vloer of een ander houten meubel terecht komt. Wat moet je doen? Druk een ijsblokje over de druppel zodat de was volledig uithardt. Schrob voorzichtig zoveel mogelijk was met bijvoorbeeld een creditcard of een ander niet-schurend voorwerp zoals een botermes of een plastic liniaal. Als er nog wat wasresten op het oppervlak achterblijven, neem dan een zachte doek met wat op was gebaseerd product voor het onderhoud van houten oppervlakken en veeg de resterende wasresten weg. Je kunt ook je föhn gebruiken. Warme lucht zal de was doen smelten en je kunt het er gewoon afvegen. Veeg het oppervlak schoon met een zachte doek en een mengsel van water en azijn en breng wat polijstmiddel aan.

Kaarsvet verwijderen van tapijten en gestoffeerde meubels

Kaarsvet druppels kunnen terecht komen op gestoffeerde meubels, tapijten of kleding. Net als in het vorige geval, bevries je het kaarsvet door er een ijsblokje op te leggen. Gebruik een schoon en niet erg scherp voorwerp om de bevroren was van het oppervlak te verwijderen. Je moet snel zijn, want naarmate de tijd verstrijkt, wordt het moeilijker om deze vlekken te verwijderen, en soms moet je dit proces meerdere keren herhalen.

Tafelkleden en stoffering

Nadat je de druppel hebt bevroren door er een ijsblokje op aan te brengen, moet je ervoor zorgen dat je alle was van het oppervlak verwijdert. Gebruik ook hiervoor een mes of een plastic kaart. Zodra je het grootste deel van de wasvlek hebt verwijderd, pak je wat papieren zakken en een strijkijzer. Plaats een papieren zak onder de bevlekte doek en plaats het andere papier terug over de vlek. Stel het strijkijzer in op een gemiddelde temperatuur en strijk voorzichtig over de papieren zak totdat de was smelt en van de doek naar de papieren zak gaat. Herhaal het proces indien nodig.

Hoe kaarsvet te verwijderen van tapijt, meubels en vloeren

Als het kaarsvet gekleurd was, moet je, nadat je deze hebt verwijderd door een papieren zak en warm strijkijzer aan te brengen, de doek ook wassen om de waskleur te verwijderen!