dit-moet-je-doen-als-je-in-een-nieuwe-huis-trekt

Zodra je het koopcontract van je nieuwe huis hebt ondertekend en afgesloten, begint het werk pas! Er zijn zoveel projecten die je zowel in de eerste paar maanden als in het eerste jaar kunt doen. Of je nu naar het interieur van je huis kijkt en overweegt de muren te upgraden met een behang of een nieuwe verflaag of als je naar de buitenkant kijkt en daar ideeën over hebt, in een nieuw huis trekken brengt een hoop werk met zich mee. Zo moet je rekening houden met een groot aantal zaken zoals schoonmaken, basis projecten en upgrades. Hier is een uitgebreide blog om je in de goede richting te wijzen.

Je huis schilderen

Een van de meest voorkomende projecten die je in het eerste jaar na het betrekken van de nieuwe woning zult overwegen, is het schilderen van een of meerdere kamers. Denk hierbij goed na over wat je wil en kijk ook eens naar opties als behang.

Raam behandelingen

Wanneer je naar je nieuwe huis verhuist, wil je precies de juiste lichtinval om je kamers te verlichten of te verduisteren en tegelijkertijd te pronken met je eigen gevoel voor stijl. Of je nu op zoek bent naar gordijnen voor je woonkamer of slimme jaloezieën voor je slaapkamer, er zijn vele inspirerende ideeën over hoe je je ramen op een kunstzinnige manier kunt opfleuren.

taken-als-je-in-een-nieuwe-huis-trekt

Isolatie

Het maakt niet uit welk seizoen het is, het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je huis goed is geïsoleerd. Lees daarom online over de verschillende soorten isolatie voor jouw zolder en hoe je bevroren leidingen tijdens het koude seizoen kunt voorkomen.

Hoe jouw huis er van buiten uitziet, is net zo belangrijk als hoe het er van binnen uitziet. Of je nu een kleine of grote tuin hebt, er is een verscheidenheid aan ideeën voor landschapsarchitectuur die de look en feel van je huis bepalen. Als je een tuinier bent, kun je overwegen om de delen van de tuin waar je planten en/of groenten wilt telen, de grond te testen.

Vervangingen

Wat zijn enkele doe-het-zelf klussen die je kunt aanpakken als een apparaat of een deel kapot gaat? Leer enkele basisprincipes – van het repareren van een deurbel tot het vervangen van een gloeilamp als deze uitgaat.

Onderhoud

Onderhoud aan een huis hoeft geen last te zijn als je weet wanneer ze zich voordoen. Of je nu de dompelpomp af en toe controleert, nieuwe rookmelders installeert of ramen afdicht, er is altijd iets te doen om ervoor te zorgen dat jouw huis gezond en in orde is. Overweeg om voor elk seizoen een checklist voor huisonderhoud te maken.

Jaarlijks

Het hele jaar door huis onderhoud is cruciaal als je niet wilt betalen voor een grote reparatie. Als nieuwe koper moet je goed nadenken over het onderhoud, zodat je de ins en outs kent over het controleren van zaken zoals rookmelders, waterdruk en het schoonmaken van de eventuele airconditioning units.

Welke-taken-moet-je-op-je-nemen-als-je-in-een-nieuwe-huis-trekt

Seizoensgebonden taken

Elk seizoen brengt verschillende taken wat betreft het huis onderhoud met zich mee. Voor winteronderhoud moet je natuurlijk controleren of de verwarmingssystemen klaar zijn voor gebruik en of er geen tocht door de ramen lekt. Zorg er voor lente onderhoud voor dat het huis vrij is van ongedierte en neem de tijd om buiten houtwerk te controleren en dak inspecties te doen. Houd voor zomeronderhoud de koelsystemen onder controle en plan vervolgens eventuele grote buitenprojecten. En last but not least, herfstonderhoud kan van alles zijn, van het reinigen van de dakgoten tot het reinigen van de schoorsteen.

Lees ook: Je eerste huis inrichten: 5 handige tips