kozijnen en deuren

Start je aan een nieuwbouw of totaalrenovatie? Dan mag je materialen kiezen voor je buitenschrijnwerk. Meestal wordt er gekozen voor één materiaal: aluminium, pvc of hout. Maar je hoeft je eigenlijk niet vast te pinnen op 1 materiaal zoals hout of aluminium voor al je schrijnwerk. Mixen en matchen is perfect mogelijk!

Topkwaliteit

We kunnen er niet omheen: zowel hout als aluminium zijn materialen van topkwaliteit. Je kan er zeker van zijn dat je buitenschrijnwerk in deze materialen tientallen jaren meegaat, zonder kwaliteitsverlies. Kiezen tussen de twee is dus behoorlijk moeilijk. Maar wat als je beide materialen nu eens gewoon combineert? De uitstraling van hout geeft je buitengevel een warme, authentieke en charmante look. Matzwarte aluminium is dan weer supertrendy en past overal bij. Het geeft je woning een moderne en industriële uitstraling. De twee materialen gaan echt perfect hand in hand als je houdt van een modern landelijk huis.

Prijzen

Ben je benieuwd wat de prijs van ramen en deuren in hout of aluminium bedraagt? Hiervoor vraag je best een offerte op bij jouw ramenspecialist. Sowieso zijn houten en aluminium ramen en deuren een stuk duurder dan schrijnwerk in pvc. De prijs van houten schrijnwerk is afhankelijk van het type hout. Ook hiervoor kan je je laten bijstaan door je ramenleverancier.

Houtsoorten

Wil je graag een mooie, houten voordeur die warmte uitstraalt? Dan kan je kiezen uit verschillende houtsoorten. Elke soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Wil je zo lang mogelijk genieten van je buitenschrijnwerk? Kies dan voor een duurzame en geschikte soort zoals eik, afzelia, padoek, afrormosia of accoya. Elke houtsoort heeft ook zijn eigen, unieke vergrijzing. Padoek bijvoorbeeld geeft na verloop van tijd een mooie, zilverachtige vergrijzing. Opgelet: elk type hout heeft een andere behandelmethode. Vraag zeker raad aan een houtspecialist vooraleer je aan de slag gaat met schoonmaakproducten.

Strak aluminium

De warme look die je creëert met een houten voordeur, kan je prima combineren met zwarte aluminium ramen en deuren. Net zoals bij hout, ga je jarenlang kunnen genieten van je aluminium buitenschrijnwerk. Aluminium is roestvast, weersbestendig, brandwerend, duurzaam, 100% recycleerbaar en quasi onderhoudsvrij. Een groot voordeel ten opzichte van hout, is dat je je aluminium ramen en deuren nooit hoeft te schilderen of behandelen! Daarnaast heeft aluminium een goede isolatiewaarde. Je zal minder hoeven te verwarmen en dat zie je op je energiefactuur. Bovendien matcht het strakke design van aluminium heel mooi bij je houten schrijnwerk.