zelf bedwantsen bestrijden

Bedwantsen zijn aan een flinke opmars bezig in ons land. Hoewel de meeste soorten onschadelijk zijn, kunnen bedwantsen wel heel vervelend zijn. Daarom delen we hieronder een aantal tips om zelf bedwantsen te bestrijden. 

Wat zijn bedwantsen? 

Bedwantsen zijn zeer venijnige insecten. Ze kruipen in je bed, steken je en voeden zich met bloed. Doordat hun speeksel een stofje bevat dat de huid plaatselijk verdooft, voel je de steek zelfs niet. Ze laten alleen rode, jeukende vlekjes achter. Bovendien verstoppen ze zich het liefst in donkere hoekjes of kiertjes en kan je ze nauwelijks zien, wat het moeilijk maakt om ze te bestrijden.

Hoe kan ik zelf bedwantsen bestrijden

Hoe kan ik zelf bedwantsen bestrijden?

1. Was je beddengoed op 60°C

Hoe krijg je bedwantsen uit je bed? Was je beddengoed op 60°C voor minstens een uur. Bedwantsen kunnen niet tegen hoge temperaturen dus ze zullen een wasbeurt niet overleven. Je kunt je lakens ook even lang in de droogkast steken. 

2. Stofzuig de slaapkamer grondig

De slaapkamer stofzuigen is een klus dat regelmatig moet gebeuren en al helemaal als je bedwantsen wilt bestrijden. Ga met de stofzuiger langs alle hoekjes en kiertjes in je slaapkamer. Gebruik hiervoor eventueel een speciaal smal opzetstuk zodat je er goed bij kan. Vergeet ook zeker niet onder het bed en de randen van de matras te stofzuigen.

3. Haal je huis niet overhoop

Als je bedwantsen in je slaapkamer ontdekt, ben je wellicht geneigd om alle spullen eruit te halen zodat je de ruimte grondig kunt schoonmaken. Echter doe je dit beter niet want op die manier krijgen de kleine beestjes juist vrij spel om zich overal in huis te verspreiden. 

4. Gebruik een stoomstrijkijzer

Heb je een stoomstrijkijzer dat hoge temperaturen haalt? Top, want hiermee kan je jouw matras strijken! De stoom doodt trouwens niet alleen de bedwantsen, maar ook de eitjes. Als je geen stoomstrijkijzer hebt, dan kan je ook een stoommachine huren.

bedwantsen bestrijden

5. Stop je beddengoed in de diepvries

Bedwantsen houden niet van extreme warmte, maar ook niet van te koude temperaturen. Je kunt je beddengoed dus in een vuilniszak stoppen en vervolgens een week in de diepvries van minstens – 20°C steken. Je kunt deze tip trouwens ook toepassen voor je nachtkleding. Stop ze een weekje in de diepvries en er zijn geen bedwantsen meer te bespeuren!

Lukt het niet om de bedwantsen zelf te bestrijden? Schakel dan een professionele ongediertebestrijder in. Deze beschikt over de juiste middelen om je voorgoed te verlossen van de vervelende beestjes. Ga zeker niet zelf aan de slag met insecticiden of andere giftige bestrijdingsmiddelen, maar laat deze klus over aan een professional.

Lees ook: 4 keer het ongedierte dat het vaakst voorkomt in huis