plexiglas

Met het bouwen van je eigen huis gaat een lang gekoesterde droom eindelijk in vervulling. Een paar jaar geleden vond je via via een perfect stuk grond, waar je in gedachten vanaf het eerste moment al aan de slag ging om na te denken over de ideale woning die je daar in de toekomst zou gaan bouwen. Na jaren plannen en ontwerpen is het nu eindelijk zover en over twee weken gaat de bouw van start.

Samen met een bevriende architect heb je de afgelopen maanden eindeloze avonden doorgebracht om na te denken over het ontwerp van het droomhuis dat je voor ogen hebt. Je bent een liefhebber van modern design en het gebruik van bijzondere materialen, maar duurzaamheid is voor jou ook erg belangrijk. Het vinden van de juiste balans is daarom fundamenteel voor het huis dat je voor ogen hebt en je schuwt daarbij het toepassen van aparte werkwijzen niet.

Je kunt het gebruik van glas vaak vervangen door persoonlijk gekozen plexiglas

Nadat je het nodige onderzoek hebt gedaan op het internet, ben je erachter gekomen dat je tegenwoordig voor vrijwel alle traditionele toepassingen van glas ook plexiglas kunt gebruiken. De duurzaamheid van plexiglas is vele malen groter dan van glazen toepassingen en het feit dat plexiglas in uiteenlopende vormen, maten en vooral kleuren leverbaar is, maakt het extra interessant om er wat meer informatie over in te winnen.

Zo had je voorheen bedacht om een glazen balustrade te installeren op de bovenverdieping, maar nu je je bewust van bent geworden dat je deze kunt voorzien van platen plexiglas in kleuren die beter aansluiten bij de rest van het ontwerp van je woning, lijkt het gebruik van plexiglas niet meer dan een logische keuze. Daarnaast ben je benieuwd naar de andere toepassingen  waarvoor je mogelijk plexiglas zou kunnen gebruiken.

Een balustrade, luifel of schuifdeur van plexiglas zijn onbreekbaar

Het is vandaag de dag in vrijwel alle gevallen mogelijk om glas te vervangen door plexiglas. Of het nu gaat om het plaatsen van bijvoorbeeld een afscherming van een balkon, een luifel of het plaatsen van een dakkoepel, een uitvoering in plexiglas garandeert je van lange duurzaamheid. Bovendien is het vrijwel onmogelijk om het product te breken, iets wat met een glazen uitvoering een stuk aannemelijker is.

Maar de toepassingen van plexiglas gaan nog een stuk verder. Aangezien je plexiglas in de door jouw gewenste maten en dikte kunt bestellen, kun je het voor een oneindige reeks toepassingen gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een trap van plexiglas maken, maar ook het bouwen van een tuinhuis van plexiglas of het installeren van een dakraam van plexiglas behoren tot de mogelijkheden. De toepassingen van plexiglas zijn eindeloos en het materiaal garandeert je bepaalde voordelen die je bij andere materialen niet terugvindt. Of het nu gaat om het in elkaar zetten van een veranda, een bijzondere designtafel of iets simpels als een naambordje, plexiglas biedt eindeloze toepassingen om je nieuwe woning van interessante details te voorzien.