horren

Ieder jaar zie je weer uit naar de zomer. Lekker lange dagen buiten zijn, een fijne vakantie naar een nog niet ontdekte bestemming, uitgebreid barbecueën in de achtertuin en comfortabel onderuit hangen in de bank met een goed boek. Jouw zomer is er ieder jaar een waar je weer tot rust komt en bij kunt komen van een hectisch jaar. 

Toch is er ieder jaar weer een aspect van het warme weer waar jij helemaal gek van kunt worden. En dat zijn alle beestjes die je het leven onmogelijk maken. Je kunt nog niet even gaan zitten kopje koffie met een plak cake in de tuin, of verschillende vliegen maken je het leven zuur. Laat staan als je weer een gezellige barbecue wilt organiseren, maar nog voordat je eerste gasten zijn gearriveerd is er reeds een zwerm vliegen die je vleesschaal maar niet met rust willen laten. 

Een ding is om ze in de tuin te hebben. Vliegen die naar binnen komen zijn echter de druppel die de emmer van je humeur doet overlopen. Woest loop je door de kamer met je vliegenmepper, de brommende beesten opjagend door de hele ruimte.  En waar mogelijk haal je snel uit om het laatste leven uit ze weg te slaan. Nee, vliegen zijn voor jou een nachtmerrie. 

Heb je slapeloze nachten door vervelende muggen?

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de muggen. Aangezien je achtertuin eindigt bij een sloot, is het ieder jaar opnieuw raak. Zodra de zon ondergaat begint de hel van prikkende wezens die je van buiten naar binnen achtervolgen. En ondanks de citronella kaarsen en de speciale muggenspray, lukt het de beestjes keer op keer weer je slaapkamer binnen te dringen om jouw nachtrust te verpesten. 

Met de benauwende warmte van de subtropische dagen die ieder jaar veeltalliger aanwezig zijn, is het bovendien geen mogelijkheid om met alle ramen dicht te slapen. Een beetje frisse lucht is noodzakelijk als jij die hete nachten goed wilt slapen om tot rust te kunnen komen, al wordt dat doel bemoeilijkt door de zoemende muggen die de hele nacht op zoek zijn naar jouw bloed.

De ideale manier om zowel met open ramen en insectenvrij te kunnen slapen blijkt makkelijker dan je denkt. Met de plaatsing van een hor kun je eenvoudig voorkomen dat ongewenste insecten je woning binnenkomen. Je kunt ook heel eenvoudig een hor voor naar binnendraaiend raam plaatsen. Daar is zelfs geen gereedschap voor nodig. 

Je kunt zelf de maten opmeten en je hebt binnen een handomdraai een op maat gemaakte hor bij jou in huis.