6 handige tips om fondue geur te verwijderen

De feestdagen komen eraan en dat betekent dat het tijd is voor lekker eten en gezelligheid. Wat het eten betreft kiezen veel mensen voor fondue. Het is lekker, gezellig en vooral heel gemakkelijk. Je hoeft immers geen uren in de keuken te staan en je kunt gewoon met je gasten aan tafel blijven zitten. Het enige nadeel is de vieze fondue geur die in huis blijft hangen. Hoe kan je fondue geur verwijderen? Je ramen openzetten en de afzuigkap aanzetten is alvast een goed begin, maar ook deze handige tips kunnen een vieze fondue lucht verwijderen.

1. Fondue geur verwijderen met azijn

Azijn werkt neutraliserend waardoor vieze geurtjes in huis als sneeuw voor de zon verdwijnen. Om deze reden doe je er goed aan om tijdens het fonduen een pan met water en azijn op het vuur te zetten. Zo wordt de lucht in huis alvast een stuk frisser. Ook na het fonduen kan je een paar schaaltjes met azijn in je woonkamer zetten. Of wat ook helpt: een spons in azijn drenken en op een schaaltje in je woonkamer leggen. 

Tip: Heb je nog wat azijn over? Gebruik dit dan om de stank uit je doucheputje te verwijderen. 

2. Fonduegeur verwijderen met koffie

Na het diner kan een kop koffie heerlijk smaken. En laat die kop koffie nu dé oplossing zijn om een vieze fonduegeur aan te pakken. Het enige wat je hoeft te doen, is een paar kommetjes gemalen koffie in je woonkamer zetten. Zo kunnen ze de fonduegeur sneller absorberen. Moet het sneller gaan? Dan kan je de koffie met water mengen en op een laag vuurtje zetten.

3. Fondue geur verwijderen met wasverzachter

Ook wasverzachter is een handig hulpmiddel om de vieze fonduelucht uit huis te verwijderen. Warm een pannetje met water en een beetje wasverzachter op en de heerlijke geur zal zich door het huis verspreiden. 

tips om fondue geur te verwijderen

4. Citroen

Citroen is ook een wondermiddel om vieze geurtjes in huis te verwijderen. Doe een paar schillen en sap in een beetje water en laat dit zacht koken in een pannetje. Heb je geen citroen in huis, maar wel een sinaasappel of limoen? Deze citrusvruchten hebben dezelfde werking en kan je dus ook perfect gebruiken tegen een fonduelucht.

5. Laurierblad

Na het fonduen kan je een paar laurierblaadjes in de pannetjes van je fonduestel leggen. De laurier werkt namelijk uitstekend tegen vieze geurtjes in huis. Door de laurierblaadjes te verbranden, kan je eenvoudig de vieze fonduelucht verwijderen.

Hoe fondue geur verwijderen

6. Geurkaarsen

Tenslotte kan je enkele geurkaarsen op tafel zetten en op verschillende plekken in je woonkamer. Hiermee haal je niet alleen de fonduelucht weg, maar krijg je er ook een heerlijke geur voor in de plaats.

Met deze tips kan je een vieze fondue geur verwijderen. Azijn, koffie, wasverzachter of citroen: je hebt ongetwijfeld een van deze middelen in huis. Vanaf nu hoef je je geen zorgen meer te maken over een vieze geur in huis en kan je lekker genieten van je fondue. Ga niet fonduen maar wel gourmetten? Ook dan kan je deze handige trucjes toepassen!