Belangrijkste kenmerken van een industrieel interieur

De industriële woonstijl kenmerkt zich door het gebruik van stoere, natuurlijke en functionele materialen. Denk aan massief hout, metaal, leer, rvs en/of beton. Een ander typisch kenmerk van industriële woningen is het gebruik van neutrale kleuren als wit, zwart en/of grijs. Verder zien we in woningen die op een industriële wijze zijn ingericht minimalisme terug: wat er in het interieur staat wordt zo beperkt mogelijk gehouden en is vooral functioneel en bruikbaar. Maar hoe kun je dit soort industriële uitgangspunten gestroomlijnd verwerken je eigen persoonlijke industriële woonkamer samen te stellen? We helpen je hiermee op weg!

Gebruik de leren bank als het middelpunt

Een efficiënte methode om de woning industrieel in te richten is de leren bank te gebruiken als centrale focus in het interieur. Kies voor een strakke en robuuste leren bank die voldoende comfort biedt. Ben je thuis met meerder personen of heb je regelmatig visite over de vloer? Dan is een industriële hoekbank een prima keuze. Een industriële hoekbank van Station7.nl is niet alleen eigentijds en zit lekker, maar is ook praktisch weg te werken in een hoek van de kamer.

Kies vervolgens een geschikte salontafel bij het bankstel

Als het bankstel eenmaal gekozen is, kun je het interieur verder inrichten door een leuke kamertafel uit te zoeken. Een strakke industriële salontafel van teakhout is een goede keuze. Of kies voor een stoere, minimalistische industriële ronde salontafel

En de rest van het meubilair

Vervolgens kun je de kamer verder inrichten met standaardmeubilair als een boekenkast, een dressoir en een tv-kast. In een industrieel interieur komen massieve meubels van eikenhout goed tot hun recht. Ook kun je kiezen voor rvs meubels. Een origineel idee is verder om een houten boomstamtafel met metalen x-poten te kopen – of zelf te maken – als centraal object in de eetkamer. Natuurlijk kies je bij dit alles voor typisch industrieel ogende kleuren als wit, grijs of zwart. Deze sobere en neutrale kleuren kun je eventueel aanvullen door gebruik te maken van een paar objecten in primaire kleuren als rood, geel of blauw. Zo houd je het interieur spannend en kun je bepaalde meubelstukken of objecten extra accentueren!

Losse accessoire om het compleet te maken

Zet ten slotte hier en daar in huis – maar houd dit zo beperkt mogelijk – strakke en robuuste losse materialen neer. Denk bijvoorbeeld aan een grote vierkante plantenbak van steen of staal, met daarin een gave grote plant. Of hang een grote stationsklok aan de muur.