vloerkleed in je interieur opnemen

Twijfel je over het kopen van een vloerkleed? Een opvallend vloerkleed kan een waardevolle toevoeging geven en zorgt voor sfeer in de ruimte. Een vloerkleed als eyecatcher maakt jouw interieur af is daarnaast ook erg praktisch. Wij hebben de voordelen van een vloerkleed voor jou op een rij gezet en geven je tips bij het kiezen van een vloerkleed.

Een vloerkleed als eyecatcher

Een vloerkleed in je interieur opnemen geeft een warme uitstraling en zorgt voor sfeer in je kamer. Wanneer er veel los meubilair in de ruimte staat, kan dit een onrustige uitstraling geven. Om samenhang in een kamer te creëeren, is het mooi om de meubels op het vloerkleed te plaatsen of enkel de voorpootjes van de meubels op het kleed te laten staan.

een vloerkleed als eyecatcher

Verbetering van de akoestiek

De akoestiek in huis kan slecht zijn. Een vloerkleed verbetert de akoestiek in de kamer door het geluid te absorberen en het galmen te verminderen. Daarnaast kan een vloerkleed als geluidsdemper dienen en worden omgevingsgeluiden gereduceerd. Hoe dikker het vloerkleed, hoe beter de akoestiek is.

Laat de ruimte tot leven komen

Een leuk en opvallend vloerkleed kan een kamer tot leven laten komen. Maar voor welke kleuren kies je? Zorg voor evenwicht in de kamer door een kleur uit het vloerkleed terug te laten komen in de ruimte. Met een opvallend vloerkleed geef je de ruimte gemakkelijk meer kleur.

voordelen van een vloerkleed

Vloerkleed groot of klein?

Er zijn vloerkleden in vele formaten. Wanneer je een vloerkleed op de juiste manier combineert, kan het de ruimte naar je wens groter of juist kleiner maken. Je kan met een vloerkleed groot of klein experimenteren om een indruk te krijgen van de maat die bij de ruimte past. Leg kranten neer in de ruimte of plak je gewenste formaat met tape af. Zo vind je meteen de juiste afmetingen.

Kortom, de voordelen van een vloerkleed in je interieur zijn zowel praktisch als decoratief. Een vloerkleed in je interieur opnemen is dan ook altijd een goede keus!