Je slaapkamer dient in de eerste plaats om tot rust te komen en te slapen. En in deze hectische wereld hebben we vast en zeker rust nodig. Misschien daarom dat de kleuren in de slaapkamer rustig en eenvoudig worden. Grijs is dé kleur voor de slaapkamer. Verschillende grijstinten brengen een levendige look zonder druk of overdadig te zijn. Maar hoe pak je het aan om je slaapkamer volledig of gedeeltelijk in grijstinten in te richten? Wij geven hier enkele tips om je te inspireren. Contrast creëren? Als je ervoor kiest om volledig binnen de grijstinten te blijven voor je slaapkamer, dan is het even opletten. Bepaal eerst of je contrasten wilt creëren of niet. Bekijk goed welke vlakken aan elkaar grenzen en kies in functie daarvan je tint grijs. Een donkergrijs bed op een lichtgrijze vloer geeft contrast. Een bijna-wit-grijs bed tegen een donkergrijze muur geeft contrast. Een donkergrijs dekbedovertrek op een lichtgrijs bed creëer contrast. Hou in het achterhoofd dat je bij grijstinten veel sneller contrasten krijgt dan wanneer je voor verschillende kleuren kiest. Grijs is een vrij harde kleur waardoor het contrast veel beter opvalt. Of geen contract? Wil je te grote contrasten vermijden? Bouw dan in horizontale richting (tussen vloer en plafond) of in verticale richting (van de ene naar de andere muur) je grijstinten op. In verticale richting ga je bijvoorbeeld voor een middel-grijze vloer, lichtgrijze meubelen en muren, en een bijna-wit-grijs plafond. Je raamdecoratie komt dan in dezelfde kleur als je muren, je vloerkleedje in dezelfde kleur als je vloer en je dekbedovertrek in dezelfde kleur als je bed. Als je horizontaal gaat werken, betekent dit dat je bijvoorbeeld één muur in heel licht grijs schildert en de tegenoverliggende muur in donker grijs. De andere twee muren, je plafond en je vloer kies je middel-grijs. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een bed met enkel een hoofdbord in donker grijs tegen een donker grijze muur. Je dekbedovertrek krijgt de kleur van je vloer. Toch nog wat kleur? Als je bij grijs zweert, maar toch een beetje kleur wilt, kies dan voor tinten zoals zacht poederroze, licht naturel hout met bijvoorbeeld whitewash finish of zacht grijsgroen. Met deze kleuren blijft de aandacht op grijs gericht.

Je slaapkamer dient in de eerste plaats om tot rust te komen en te slapen. En in deze hectische wereld hebben we vast en zeker rust nodig. Misschien daarom dat de kleuren in de slaapkamer rustig en eenvoudig worden. Grijs is dé kleur voor de slaapkamer. Verschillende grijstinten brengen een levendige look zonder druk of overdadig te zijn. Maar hoe pak je het aan om je slaapkamer volledig of gedeeltelijk in grijstinten in te richten? Wij geven hier enkele tips om je te inspireren.

Contrast creëren?

Als je ervoor kiest om volledig binnen de grijstinten te blijven voor je slaapkamer, dan is het even opletten. Bepaal eerst of je contrasten wilt creëren of niet. Bekijk goed welke vlakken aan elkaar grenzen en kies in functie daarvan je tint grijs. Een donkergrijs bed op een lichtgrijze vloer geeft contrast. Een bijna-wit-grijs bed tegen een donkergrijze muur geeft contrast. Een donkergrijs dekbedovertrek op een lichtgrijs bed creëer contrast. Hou in het achterhoofd dat je bij grijstinten veel sneller contrasten krijgt dan wanneer je voor verschillende kleuren kiest. Grijs is een vrij harde kleur waardoor het contrast veel beter opvalt.

Of geen contract?

Wil je te grote contrasten vermijden? Bouw dan in horizontale richting (tussen vloer en plafond) of in verticale richting (van de ene naar de andere muur) je grijstinten op. In verticale richting ga je bijvoorbeeld voor een middel-grijze vloer, lichtgrijze meubelen en muren, en een bijna-wit-grijs plafond. Je raamdecoratie komt dan in dezelfde kleur als je muren, je vloerkleedje in dezelfde kleur als je vloer en je dekbedovertrek in dezelfde kleur als je bed. Als je horizontaal gaat werken, betekent dit dat je bijvoorbeeld één muur in heel licht grijs schildert en de tegenoverliggende muur in donker grijs. De andere twee muren, je plafond en je vloer kies je middel-grijs. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een bed met enkel een hoofdbord in donker grijs tegen een donker grijze muur. Je dekbedovertrek krijgt de kleur van je vloer.

Toch nog wat kleur?

Als je bij grijs zweert, maar toch een beetje kleur wilt, kies dan voor tinten zoals zacht poederroze, licht naturel hout met bijvoorbeeld whitewash finish of zacht grijsgroen. Met deze kleuren blijft de aandacht op grijs gericht.