poef

De poef was in de jaren 70 en 80 niet weg te denken uit de meeste interieurs, maar daarna zagen we dit meubelstuk niet veel meer opduiken. Nu is de poef weer helemaal terug van weggeweest en zien we hem in steeds meer interieurs opduiken. Niet voor niets, want een poef heeft veel voordelen en kan op verschillende manieren gebruikt worden. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in allerlei maten en uitvoeringen, zoals een poef van Goossenswonen.nl. Lees verder om te weten te komen hoe een poef jouw interieur kan aanvullen.

Heerlijk om je voeten op te leggen

Een poef wordt natuurlijk het meest gebruikt als voetenbankje en dit is ook direct de reden waarom de poef ooit is bedacht. Het is heerlijk om na een lange dag in de bank neer te ploffen en je benen op de poef te kunnen leggen. Tegenwoordig kun je een poef vinden in de meest uiteenlopende uitvoeringen, dus er is er altijd wel één te vinden die bij jouw bankstel of interieur past.

Extra zitplek

Uiteraard kun je de poef ook nog voor andere doeleinden gebruiken dan alleen een plek voor je voeten na een lang dag werken. Heb je bijvoorbeeld en feestje en is er veel bezoek, dan kan een poef dienen als extra zitplek. Er zijn tegenwoordig ook grotere poefs op de markt, waar je zelfs met zijn tweeën op kunt zitten.

Extra ruimte om iets neer te zetten

De meeste poefs zijn ook inzetbaar als bijzettafeltje. Dit hangt een beetje af van het materiaal en de vorm. Op een vierkante leren poef kan je gemakkelijk een glas of een bordje neerzetten, maar op een gebreide poef of als de poef gehaakt is, gaat dat wat lastiger. Een tip is om er een stevig dienblad op te zetten voor een egale ondergrond. Dit verkleint de kans dat er een glas of bordje zal omvallen.

Makkelijk voor make overs

Een poef geeft je de mogelijkheid om eindeloos te variëren in je interieur. Doordat je hem zo gemakkelijk optilt en verzet, geef je je hele woonkamer een make over, zonder daar veel moeite voor te hoeven doen. Zo kun je hem ook prima naar een andere kamer verplaatsen, waar je hem kan gebruiken voor andere doeleinden, zoals in de hal om op te zitten als je je schoenen aantrekt. 

Toevoeging aan je interieur

Poefs zijn niet alleen praktisch, maar ze staan ook ontzettend mooi in je interieur. Het kan de stijl van je woonkamer nog meer benadrukken. Zo zijn er poefs met een vintage patroon, een neutrale uitstraling of met een fluwelen hoes eromheen voor die luxe uitstraling.