warm binnen

Afgelopen zomer moesten jij en je gezin noodgedwongen jullie jaarlijkse kampeervakantie annuleren. Het was wel even wennen om de hele zomer thuis te zijn, zeker omdat jullie normaal gesproken er ieder jaar toch minstens vier weken op uit trekken. Maar de omstandigheden veroorzaakt door het coronavirus maakten dat jullie toch besloten dit jaar jullie vakantie maar een keertje over te slaan en de zomer thuis door te brengen. 

Een van de dingen die je meteen opviel was hoe warm jullie huis eigenlijk wel niet wordt gedurende de zomermaanden. Omdat je de afgelopen jaren gedurende de maanden juli en augustus eigenlijk bijna nooit thuis bent geweest, had je nooit bemerkt hoe de hitte van buiten toch naar binnen sloop en het dagelijkse leven een stuk onaangenamer maakte. 

Je wilt zorgen dat je huis komende zomer een stuk koeler zal gaan zijn

Daarom dat je er zeker van wilt zijn dat dit je niet nog een keer gaat overkomen. Je bent daarom druk aan het speuren naar de beste mogelijkheden om de warmte zoveel mogelijk tegen te houden. Dan kun je ’s avonds tenminste in een koele kamer gaan slapen, je hoeft niet meer zwetend het eten klaar te maken en het humeur van de kinderen zal waarschijnlijk ook een heel stuk beter zijn. 

Het lijkt je de beste oplossing om speciale screens te laten plaatsen. Daarmee kun je maar liefst 90% van de warmte buiten houden. Bovendien kun je het zicht naar buiten gewoon behouden, zodat je ook niet totaal van de buitenwereld afgesloten bent. De screens zijn leverbaar in verschillende soorten materiaal, ontwerpen en transparantie, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel licht je filtert en hoeveel warmte je buiten de deur houdt. 

Op maat gemaakte screens houden 90% van de warmte buiten de deur

Screens worden op maat gemaakt en vervolgens aan de buitenkant van het kozijn bevestigd. Ze zijn eenvoudig te bedienen en bewegen van boven naar beneden. Zo weet je zeker dat iedere screen perfect past en je geen problemen zult hebben. Daarom wordt het ook wel de perfecte verticale zonwering genoemd. Afhankelijk van wat je precies zoekt kun je screens van verschillende soorten kwaliteit vinden. Er zijn zelfs screens die windvast zijn en windkracht 8 kunnen doorstaan. Screens zijn daarom de ideale oplossing om je huis koel te houden gedurende de maanden dat de zon op zijn hoogst staat. 

Daarnaast wil je voor achter in de tuin een zonnescherm kopen. Afgelopen zomer hebben jullie behoorlijk wat tijd in de tuin doorgebracht en ondanks het feit dat jullie parasol vrij groot is en jullie van behoorlijk wat schaduw voorzag, bleef het lastig om met het hele gezin een plekje in de schaduw te vinden. Met een degelijk zonnescherm kun je echter vrijwel het hele terras van schaduw voorzien, waardoor het een stuk fijner wordt als jullie komende zomer met zijn allen buiten willen eten.

Met een duidelijke keuze voor ogen wil je komend voorjaar gelijk aan de slag. Je zult zorgvuldig moeten meten om er zeker van te zijn dat je voor ieder raam en venster de juiste afmetingen bij elkaar krijgt. Maar als je vervolgens de screens kunt plaatsen en je beschikt in de achtertuin over een goed zonnescherm, dan weet je zeker dat nog een zomer thuis doorbrengen in ieder geval een stuk comfortabeler wordt!