muren decoreren in de herfst

De herfst is het favoriete seizoen van veel mensen. Met het koelere weer en de warme interieurs is het het seizoen om wat extra tijd te besteden aan het decoreren. Dus, hoe versier je je muren in de herfst voor wat extra sfeer? Het decoreren van je muren voor herfst is misschien niet het eerste dat in je opkomt. Desondanks kan het toevoegen van tijdelijke muurdecoratie of meer permanente ideeën helpen om het herfstseizoen in de ruimte te brengen, hetzij voor de periode, hetzij om het seizoen het hele jaar door in huis te halen.

Het verfraaien van muren hoeft geen permanente verandering te zijn en kan zaken omvatten zoals wandkleden of kunst. Als alternatief kan het toevoegen van nieuw behang of verf een ruimte onmiddellijk veranderen en een semi-permanente nieuwe look.

Beelden aan de muur

Terwijl decoreren met kunst een gemakkelijke en voor de hand liggende manier is om je muren in de herfst te versieren, kan het toevoegen van 3 dimensionale muur kunst en sculpturen helpen om textuur en variatie aan de ruimte toe te voegen. In plaats van te kiezen voor prints of 2D-kunst, kun je overwegen om op zoek te gaan naar wandsculpturen. Dit kunnen unieke keramiek-, hars- of geweven ontwerpen zijn die gemakkelijk op een muur kunnen worden weergegeven.

Behang

Hoewel behang en verf een meer permanent idee voor muurdecoratie zijn, kunnen ze helpen om het hele jaar door een herfst gevoel te geven. Creëer bijvoorbeeld een ontspannende oase die de rustgevende kracht van de natuur oproept met rijk gelaagd bladeren behang.

muren in de herfst decoreren

Geen heldere kleuren

Als het gaat om het samenstellen van de perfecte herfst kleurenschema’s voor het decoreren van muren, is het het beste om de hardere, helderdere tinten te vermijden die gewoonlijk worden geassocieerd met zomer en lente. Vermijd harde, heldere wittinten en combineer in plaats daarvan met de natuursteentinten en zachte grijstinten voor een luxe gevoel dat warmte toevoegt.

Accenten toevoegen

Accentmuur ideeën bieden een uitstekend canvas voor het veranderen van een kamer zonder de hele ruimte opnieuw in te richten. Het opnemen van herfst kransen en slingers als muur kunst voor herfst muren kan helpen om de natuur in de ruimte te brengen, terwijl je je decor aan de muren houdt, in tegenstelling tot simpelweg decoreren met planten of decoreren met gedroogde bloemen op oppervlakken zoals salontafels of boekenplanken die misschien al rommelig zijn.

Verlichting

Verlichtingsideeën hoeven niet puur functioneel te zijn. Er is schoonheid te vinden in wandkandelaars die zowel kunnen worden gebruikt voor functionaliteit maar ook als gelaagdheid van verlichting in een ruimte als wandkunstwerk.

Met de herfstperiode die donkere dagen met zich meebrengt, zijn wandlampen ook praktischer dan in de lange zomermaanden voor woonkamer verlichting of slaapkamer verlichting. Op die manier kun je ontspannen na een lange dag, maar ook een goed boek kunt lezen of van een andere hobby kunt genieten.

Hoe kun je je muren in de herfst decoreren

Makkelijk verwisselbare lampen

We stellen voor om niet-bedrade wandlampen te gebruiken voor een feestelijke afwerking die gemakkelijk kunnen worden verwijderd of veranderd met de seizoenen. Probeer voor wandlampen een plug-in lamp. Wandlampen met een stekker werken op dezelfde manier als elke tafel- of vloerlamp en vereisen geen ingewikkeld werk van een elektricien. En als je een andere stijl wilt, trek je gewoon de stekker uit het stopcontact en verwissel je voor een andere. Zo eenvoudig is het!