planten kantoor

Met de vakantie achter de deur is het belangrijk om de productiviteit op kantoor hoog te houden. Dit lukt alleen als medewerkers plezier hebben in hun werk en in een prettige omgeving kunnen werken. Maar hoe doet u dit? We vertellen het u graag.

Beweging

Door genoeg te bewegen blijven uw medewerkers gezond en de productiviteit hoog. Om uw medewerkers te stimuleren genoeg te bewegen kunt u zit-sta bureaus en fiets bureaus introduceren. Op deze manier blijven uw medewerkers tijdens het werk in beweging. Ook zou u een maandelijkse challenge kunnen organiseren, waarbij de deelnemers kans maken op een leuke kleine prijs.

Voeding

Ook voeding speelt een belangrijke rol in de gezondheid en de productiviteit van uw medewerkers. U kunt uw medewerkers aanmoedigen gezonder te eten door hen te voorzien van gezonde snacks. Zo zijn er bij veel bedrijven fruit en groente boxen te bestellen en zijn er verschillende sportvoeding giganten met leuke aanbiedingen in gezonde snacks. Daarnaast kunt u een (gekoeld) watertappunt laten plaatsen, zodat uw medewerkers eenvoudiger aan hun 2 liter water per dag komen.

Werksfeer

De relatie tussen werkgever en werknemer werkt als een wisselwerking. Als u laat zien dat u blij bent met uw medewerkers en ze af en toe ook plezier gunt tijdens hun werk, zal een medewerker meer betrokken zijn bij het bedrijf. En een betrokken medewerker is een productieve medewerker. Daarom is het erg belangrijk om te zorgen voor een relaxte werksfeer. Zorg ervoor dat er tijd is voor een praatje met andere collega’s, een vrijdagmiddagborrel en dat medewerkers een  aantal dagen in de week na werktijd samen kunnen sporten. 

Werkomgeving

Zorg voor een prettige werkomgeving. Een grijs en grauw, in de zomer erg heet en in de winter erg koud kantoor heeft nadelige gevolgen voor de productiviteit van uw medewerkers. De meeste airconditioning apparaten hebben tegenwoordig een verkoelende en verwarmende stand en zorgen ervoor dat uw medewerkers het nooit te warm of te koud hebben. Daarnaast zorgen kantoorplanten voor een gezellige uitstraling, dragen ze bij aan een gemoedstoestand en leiden ze tot een betere concentratie.