voordelen van luxe behang

Er zijn tegenwoordig verschillende nieuwe soorten behang op de markt die we scharen onder de noemer luxe behang. Eén hiervan is akoestisch belang. Dit soort behang is extra dik en heeft een geluiddempende werking, waardoor het ideaal is in wat legere ruimtes, waar het galmt. Niet alleen is dit rustgevender voor jou, maar ook de buren zullen minder last van je hebben. Daarnaast heeft dit soort behang nog andere voordelen, lees verder om te ontdekken welke.

Verbeteren akoestiek in ruimte

Akoestisch behang helpt je om de akoestiek in huis te verbeteren. Dit is een speciale variant van glasweefselbehang, dat werkt door middel van geluidsabsorberend foam. Tegelijkertijd is dit behang ook praktisch als je een gladde afwerking van je ongelijke muren wilt. Het heeft namelijk een egaliserende werking en zorgt voor strakke wanden, wat erg fijn is als de muur niet helemaal glad is. Genoeg voordelen dus. Niet zo gek dus dat akoestisch behang steeds populairder wordt.

Luxe behang op kantoor

Een voor de hand liggende plek om akoestisch behang te gebruiken is in jouw woonkamer maar akoestisch behang is ook ontzettend geschikt voor op kantoor. Je kunt je namelijk veel beter concentreren, want door de geluiddempende werking hoef je je geen zorgen te maken over lawaai of een vervelende galm. Dit komt de productiviteit alleen maar ten goede en zorgt voor een fijne werksfeer. Er zijn zelfs panelen met akoestisch behang.

Galm in moderne huizen

Vooral moderne huizen kunnen vaak last hebben van een vervelende akoestiek. Wil je dus graag een moderne woning zonder een vervelende galm? Dan zou akoestisch behang wel eens een goed idee kunnen zijn. Zo tover je een kille, steriele ruimte om tot een fijne kamer met warme uitstraling.

Verkrijgbaar in verschillende stijlen

Akoestisch behang is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en materialen. Je kunt het dus in elke stijl van interieur toepassen. Het is zelfs mogelijk om jouw akoestische behang een speciale vorm te geven. Hierdoor krijgen jouw wanden in huis wel een heel bijzonder luxe uiterlijk. Dit behang is gemaakt door middel van het proces thermo foaming. Dit houdt in dat er een speciale vorm wordt gegeven aan het behang door middel van warmte. Zo kun je verschillende vormen in je behang bewerkt hebben, zoals panelen die geïnspireerd zijn op bijvoorbeeld oude paneeldeuren in Parijs!

Zoals je ziet is akoestisch behang echt een uitkomst. Vooral in een kantoorruimte of een modern huis komt dit behang goed tot z’n recht. Het is niet alleen geluiddempend, het ziet er ook nog eens fantastisch uit!