meubeltrends

We zijn alweer over de helft van 2020, een goed moment om eens te kijken wat de meubeltrends tot nu toe waren, en dan vooral op het gebied van eetkamerstoelen. op deze stoelen zitten we allemaal veel, maar we besteden veel meer aandacht aan een bankstel of een eettafel. De eetkamerstoelen zijn allang niet meer stoelen waar we alleen tijdens het eten op zitten. Over het algemeen zien we overal dezelfde trends of het nu om een kleine winkel gaat, of om meubelzaak haco.nl. Hieronder vind je onze bevindingen.

Aardse tinten zijn populair

Aardse tinten blijven altijd populair bij eetkamerstoelen, grote kans dat dit komt doordat veel eetkamertafels van hout zijn gemaakt, net als vele andere meubels die mensen in huis hebben. Natuurlijk tinten, zoals mosgroen, zandkleuren en zeeblauw passen daar goed bij. Daarnaast zie je veel gebruik van metaal en leer in het interieur en ook die materialen gaan goed samen met aardse kleuren. Misschien passen de kleuren ook wel goed in deze tijd met zijn duurzaamheid en een bewustzijn voor het milieu. Dit is moeilijk te staven, maar lijkt ook een van de redenen te zijn.

Strakke designs

De hedendaagse meubels krijgen steeds strakkere vormen en dit zien we ook terug bij de eetkamerstoelen. Over het algemeen zijn strakke designs tegenwoordig meer geaccepteerd en worden ze zelfs gebruikt in klassieke interieurs. Klassiek is ook de ronde eettafel die weer helemaal terug van weggeweest is en waar eetkamerstoelen met een ronde zit goed bij passen. Vaak worden deze moderne stoelen uitgebracht in donkere kleuren, zoals marineblauw, zwart en antraciet.

Mix en match

De grootste trend van de afgelopen jaren zet zich ook nog door: het combineren van verschillende eetkamerstoelen aan één eetkamertafel. Hout, metaal, rib en leer, alles kan en mag door elkaar gebruikt worden. Op deze manier kun je je eetkamer hoek helemaal inrichten zoals jij wil en je unieke touch eraan geven. Wat we ook zien is dat men hierdoor bijvoorbeeld een wat ouder erfstuk kan mixen met moderne stoelen. Zo lang de kleuren en vormen passen, is dit dan ook geen enkel probleem.

Terug naar de basis

Ook zien we dat er steeds meer teruggegaan wordt naar de basis. Dit zien we in fashion, maar ook in interieur design. Mensen willen steeds vaker simpele kleuren, zoals zwart, grijs of wit, gecombineerd met materialen als kunststof, hout en stof. Deze combinatie zorgt voor een rustige uitstraling die je niet snel beu wordt.