betonbanden

Toen jullie je huis aan de rand van het dorp kochten was het nog behoorlijk landelijk. Maar met de voorbije jaren hebben er toch de nodige veranderingen plaats gevonden. De klinkers van vroeger zijn inmiddels vervangen door een asfaltweg en waar voorheen je eerste buur tweehonderd meter verderop woonde, zijn er in de tussentijd toch nog wel wat huizen bijgebouwd. 

Ook bij jou thuis is er het nodige veranderd. De kinderen zijn inmiddels groot en je vrouw is daarom weer begonnen met werken. Dagelijks moet ze op en neer haar werk vijfentwintig minuten verderop.  Daarom dat jullie ook een nieuwe auto hebben gekocht. En met de aanschaf van een tweede auto wordt ook de noodzaak voor een degelijke oprit een stuk belangrijker. Er liggen nu een aantal tegels die grotendeels door gras zijn overwoekerd en waar her en der een flinke kuil is ontstaan. Vandaar dat je hebt besloten dat er misschien een nieuwe oprit moet komen. 

Voorkom dat je bestrating in de loop der tijd gaat verzakken of verschuiven

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je een degelijke oprit maakt. Alles bij elkaar wordt die toch zo’n veertig meter lang en er zullen behoorlijk wat klinkers ingaan. Je wilt daarbij voorkomen dat die met de loop der jaren gaan verschuiven. Door onder meer regen kunnen onderliggende grondlagen namelijk verzakken, waardoor je bestrating kieren kan gaan vertonen en ongelijk kan komen te liggen. 

Er is gelukkig een makkelijke oplossing om dit te voorkomen. Door het gebruik van betonbanden kun je ervoor zorgen dat de klinkers allemaal vast blijven liggen. Het duurzame beton blijft op zijn plek liggen en houdt je bestrating goed tegen elkaar aan gedrukt. Betonbanden worden bijvoorbeeld veel gebruikt bij de aanleg van trottoirs. Maar ook bij de aanleg van wegen wordt er veelvuldig gebruik van gemaakt. Hier is het namelijk ook van groot belang dat alles goed op zijn plek blijft liggen en er geen gevaarlijke omstandigheden voor het verkeer ontstaan. 

Met de plaatsing van een betonband voorkom je onderliggende problemen

Een van de bekendste soorten betonbanden is de opsluitband. Een opsluitband is een lange betonnen balk die aan de rand van je bestrating komt te liggen. Opsluitbanden worden speciaal gebruikt voor de aanleg van een oprit of een terras. Door de plaatsing van opsluitbanden wordt voorkomen dat onderliggend zand verzakt. Stenen en tegels blijven mooi en strak liggen en je voorkomt dat er kieren ontstaan. 

Als bijkomend voordeel zorg je er met het gebruik van opsluitbanden ook voor dat je tuin prima op zijn plek blijft liggen. Zand en kiezels zullen niet meer van het ene deel van je grond naar het andere deel verzakken of verschuiven na een flinke regenbui. En je creëert daarnaast ook een strakke vormgeving naast je oprit en kunt een duidelijke scheidingslijn creëren van waar je oprit ophoudt en je tuin begint. Door de mogelijkheid om verschillende kleuren opsluitband te gebruiken kun je ook garanderen dat de door jouw gekozen opsluitband in perfecte balans met de rest van je tuin is en heel duidelijke scheidingslijnen aangeeft..