industriele badkamer

Een industriële, strakke stijl past heel erg bij een badkamer. Vandaar dat we zien dat deze stijl nog steeds aan populariteit wint in Nederland. Een dergelijke strakke badkamer ademt de luxe van een spa. We zien dat mensen die in hun interieur nooit voor deze stijl zouden kiezen dat voor hun badkamermeubelen juist wel doen. Een dergelijke stijl kun je eigenlijk overal in terug laten komen, van de inloopdouche tot de ‘hardware’ zoals kranen en sanitair. 

De kenmerken van een industriële badkamer

Een industriële badkamer is stoer en robuust en er worden onbewerkte materialen gebruikt, in combinatie met moderne, vaak vierkante vormen. Die onbewerkte materialen zijn bijvoorbeeld staal, beton maar ook hout kan erg goed gebruikt worden in een badkamer met deze stijl. Wil je wat warmte aanbrengen, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om voor houten elementen te gaan. Omdat de stijl wordt geïnspireerd door oude fabrieken en panden van vroeger, horen grove en ruwe materialen hier helemaal in thuis. Beton, hout, steen en staal zien we dan ook vaak terug in deze stijl. 

Strakke vormen

De vierkante, strakke vormen komen terug in bijvoorbeeld de kranen of de douchekop en geeft de badkamer een strakke uitstraling. De andere materialen die vaak in een industriële badkamer worden gebruikt zijn RVS, beton, staal, hout, stof. Hoe jij die materialen mixt zorgt voor de uiteindelijke sfeer. Zo zien we vaak douche cabines,  waarin een donkere kleur staal wordt gebruikt, gemixt worden met hout als het interieur wat warmer moet overkomen en met meer staal of RVS elementen als het wat kouder mag.

Beton, staal en hout

De industriële badkamer kenmerkt zich door zijn robuuste en stoere elementen. De materialen die je voornamelijk ziet in een industriële badkamer zijn beton, staal en hout. Deze combinatie van materialen zorgt voor een krachtige en stoere uitstraling, waardoor je badkamer een industriële look krijgt. Hoewel de badkamer steeds luxer wordt ingericht, speelt de laatste trend toch in op functionaliteit, minimalisme en aandacht voor de natuur en het milieu. 

Het sanitair

Uiteraard wil je dat in een industriële badkamer ook het sanitair deze uitstraling krijgt. Zo past een vierkante, donker bad er erg goed in en kun je dit ook doortrekken in bijvoorbeeld het toilet. Voor een meer klassieke uitstraling in de industriële stijl kun je kiezen voor ronde vormen, maar met een strakke en robuuste afwerking. Ook een voorbeeld waar je aan kan denken is RVS brushed nickel kranen in combinatie met een betonnen wastafel. Zo maak je je industriële badkamer met bijpassend sanitair helemaal af.