Informatie over aluminium profielen mag natuurlijk niet ontbreken op een woon website. Vandaar dat wij een medewerker van ALUMINIUMvakman.nl gevraagd hebben om hier eens wat meer over te vertellen. Waarom zijn profielen van aluminium tegenwoordig zo populair? Natuurlijk vertellen wij hier graag wat meer over! 

Aluminium is populair, waarom?

De mogelijke toepassingen van aluminium profielen zijn uiteraard eindeloos, maar met name voor constructie doeleinden en ook steeds vaker t.b.v. een mooie afwerking, worden alu profielen in België veel gebruikt. Denk hierbij zeker ook aan het vervaardigen van meubels & stellingen, waarvoor de aluminium buis van ALUMINIUMvakman erg populair is bijvoorbeeld. Maar waarom dan profielen van aluminium? Onderstaand een korte toelichting:

Aluminium heeft allereerst een mooie zilverwitte kleur, is extreem licht (1/3 t.o.v. staal) en is daarnaast nog altijd even slijtvast en corrosiebestendig (dankzij een dunne oxidehuid) als staal (m.u.v. spanningscororrosie). Daarnaast kan aluminium redelijk eenvoudig gevormd worden en tevens geschikt voor zowel (laser)snijden als in vorm gieten. Ook is aluminium een van de meest gerecyclede materialen, aangezien aluminium praktisch 100% herbruikbaar is en in de loop der tijd niet tot nauwelijks aan kwaliteit inboet. Met een profiel van aluminium kies je dus voor een mooi, licht, slijtvast en corrosiebestendig materiaal, evenals milieuvriendelijk en extreem praktisch op het gebied van verwerking.

Profielen bij ALUMINIUMvakman.

En naast de voordelen van aluminium, lichten wij natuurlijk ook graag de voordelen van ‘bestellen bij ALUMINIUMvakman toe’. Dit doen we het liefste met een voorbeeld, laten we even uitgaan van alle aluminium hoekprofielen van ALUMINIUMvakman.nl. Deze zijn allereerst allemaal eenvoudig online te bestellen, en dat in een lengte op maat, van 10 cm lang tot en met 600 cm lang. Ook kunt u deze direct in verstek – zowel 1 als 2 kanten – gezaagd bestellen. Wij leveren daarnaast alle profielen direct uit eigen voorraad en zagen deze in eigen zagerij op maat. Dit zorgt ervoor dat wij profielen op maat zowel snel als voordelig kunnen leveren, wat wil je nog meer!